Spausdinti šį puslapį

Ką veikti atšilus orams?

Šiltomis dienomis galime pasimėgauti pakankamai retai, todėl atšilus orams, norisi juos maksimaliai išnaudoti ir kuo daugiau laiko praleisti lauke. Visgi, sugalvoti, ką nuveikti kartu su šeima ar draugais, gali būti pakankamai sudėtinga – visos idėjos anksčiau ar vėliau išsenka. Tam, kad to išvengtumėte, turėtumėte išbandyti šias pramogas: jos gerokai praturtins Jūsų laisvalaikį ir kasdienybę.

Aplankykite naujas vietoves

Panašu, kad bent jau kurį laiką tolimų kraštų pažinti negalėsime, tačiau tai nereiškia, kad su kelionėmis reikėtų atsisveikinti. Galime lažintis, kad ir mūsų krašte yra ne vienas miestas, kuriame dar neteko lankytis – jei susidarytumėte sąrašą, netrukus tuo įsitikintumėte. Suplanuokite lankytinų vietų maršrutą, pakvieskite smagią kompaniją ir geriau pažinkite savo šalį: šiltasis sezonas – pats geriausias metas tai padaryti. Liksite maloniai nustebinti naujais atradimais!

Surenkite kiemo filmų festivalį

Šiltų vakarų nebūtina leisti prie televizoriaus ar kompiuterio ekrano – juos galite išnaudoti kino festivaliui savo kieme. Vargo tikrai nebus daug: tereikės pasirūpinti projektoriumi, patogia sėdėjimo vieta ir įdomių filmų biblioteka. Nepamirškite ir užkandžių – jei pagaminsite spragėsių, tokia patirtis niekuo nenusileis kino teatrui. Be to, tokia pramoga patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems, taigi galėsite smagiai vakaroti ir su šeima, ir su artimiausiais bičiuliais.

Išbandykite stovyklavimą

Daugelis vasaros neįsivaizduoja be daugybę nuotykių žadančio stovyklavimo – jei niekuomet to nebandėte, bent į vieną išvyką išsiruošti tiesiog privalu. Nuostabūs gamtos vaizdai, nuoširdūs pokalbiai prie laužo, grynas oras ir visapusiškas atsipalaidavimas – tai tik dalis privalumų, kuriuos galėsite patirti. Tiesa, teks pasirūpinti ir papildoma, komfortą užtikrinančia amunicija. Ypač atidžiai rinkitės palapinę, kuri šios išvykos metu taps naujaisiais Jūsų namais – itin platų jų pasirinkimą rasite čia.

Išmokite naujų dalykų

Išmokti naują kalbą ar patobulinti kompiuterinius įgūdžius galite bet kuriuo metų laiku, tačiau tam tikri užsiėmimai galimi tik šiltuoju sezonu. Galbūt vis dar nesiryžtate atsistoti ant riedučių ar riedlentės, o gal seniai norėjote pradėti nardyti ir geriau pažinti povandeninį pasaulį? Kiekvienas iš  mūsų turi tokių ar panašių svajonių, tad meskite sau iššūkį ir išbandykite tai, kas dar nepatirta – tuomet šiltąjį sezoną išnaudosite visu šimtu procentų.

Atnaujinkite sodo aplinką

Tikrai nenustebinsime pasakydami, kad būtent pavasaris ir vasara yra geriausias metas atnaujinti kiemo aplinką. Galite suformuoti naują gėlyną (ar priešingai – atsisveikinti su tuo, kuris kėlė daugiausiai rūpesčių), pabandyti pasodinti naujų krūmų, medžių, prieskonių ar maisto produktų. Jei sodininkystė nežavi, imkitės kitų projektų – galbūt sukursite jaukesnį kiemo apšvietimą, o gal pasitelkę sodo dekoracijas suformuosite įdomią kompoziciją. Bet kokios Jūsų pastangos tikrai neliks nepastebėtos.

Sukurkite jaukų atsipalaidavimo kampelį savo kieme

Toliau kalbant apie kiemo idėjas, verta pagalvoti ir apie naujus baldus, kurie ženkliai pakeis visą Jūsų eksterjerą. Jei dar turite laisvos vietos, galite įrengti jaukų, maloniam atsipalaidavimui skirtą kampelį, kuris tiek Jus, tiek namiškius skatins daugiau laiko praleisti gryname ore. Tam ypač dažnai pasitelkiamos sūpynės – jomis dažniausiai gali naudotis ne vienas asmuo, taigi poilsis tampa dar smagesnis. Platų asortimentą siūlo Pigu.lt el. parduotuvė – apžiūrėkite jas čia: https://pigu.lt/lt/baldai-ir-namu-interjeras/lauko-baldai/supynes.

Mėgaukitės vandens pramogomis

Patogiausia baseiną būtų įsirengti savo kieme – tuomet vos tik atradę laisvą minutę galėsite pasimėgauti vandens pramogomis. Visgi, jei tokios galimybės nėra, pasistenkite dažniau išsiruošti prie artimiausio ežero. Tam, kad linksmybės būtų dar smagesnės, pasirūpinkite ir vandens žaislais: jie ypatingai patiks mažiesiems šeimos nariams, tačiau ir Jums suteiks gerokai daugiau smagių emocijų.

Išbandykite lauko žaidimus

Ši idėja ypač patiks tiems, kurie mėgsta aktyviau pajudėti. Savo kieme galite išbandyti pačias įvairiausias sporto šakas: krepšinį, futbolą, badmintoną, tenisą, tinklinį ir t.t. Taip pat galima žaisti ir mažiau įrangos reikalaujančius žaidimus, pavyzdžiui, garsiąją petankę ar tiesiog smagiai pamėtyti skraidančią lėkštę. Pagalvokite, kokia veikla geriausiai suvienytų Jūsų šeimą – galbūt naujieji užsiėmimai taps ne tik smagia pramoga, bet ir naujuoju Jūsų hobiu.
Smagių veiklų lauke tikrai pavyks sugalvoti ir kur kas daugiau. Drąsiai eksperimentuokite, įtraukite visus bičiulius ir pažadėkite sau, kad kambaryje laiką leisite kuo rečiau – tuomet visapusiškai išnaudosite šiltąjį sezoną!


Riedlentės iš Sportvision - https://www.sportvision.lt/riedlentes-mix

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)