Populiariausios vienmetės gėlės

Kurdami savo gėlyną, žmonės gali išgirsti visokiausių nuomonių apie tai, kokias gėles geriausia rinktis. Tačiau tikriausiai visi pritars, kad vienmetės gėlės tiesiog užburia savo grožiu bei elegancija, o svarbiausia tai, jog jos puikiai dera su bet kokiais kitais augalais. Tačiau, kokias pasirinkti, kad neprašauti pro šalį ir visus metus džiaugtis nuostabiu žydinčio gėlyno grožiu? Mielai Jums padėsime.

Senajam lietuviškų darželių karaliui jurginui tinka visos derlingos dirvos, o geriausiai jis auga saulėtoje vietoje. Gausiai žydi rugpjūčio mėnesį. Po pirmųjų šalnų iškasti, stiebą nupjauti iki 10 cm aukščio. Žiemą laikyti sausose durpėse, 4 - 10 °C temperatūroje. Gegužės pradžiose sodinti atgal į gėlynus.

Mokslo metų pradžios simbolis kardelis populiarumu neatsilieka nuo jurgino. Šiam nuostabiais žiedais žydinčiam augalui tinka visos dirvos, kur yra daug saulės. Geriausia sodinti prie namo sienos ar tvoros, nes jiems reikia atramos, kad nenulūžtų žiedai. Kad geriau žydėtų reikia, kasmet keisti sodinimo vietą.

Tikriausiai ne viename darželyje rastumėte ir geltonas ar oranžines galvas išdidžiai keliantį serentį. Šios išskirtiniu kvapu pasižyminčios gėlės žydi visą vasarą ir puikia sutaria su rožėmis. Tai vienmetės gėlės, bet lengvai dauginasi sėklomis, kurios daigios išlieka 3 metus.

Vienametis flioksas žydi ilgai ir gausiai, todėl yra labai mėgstamas gėlynų gyventojas. Gerai auga saulėtoje ir atviroje, bet nelabai karštoje vietoje, vidutinio drėgnumo žemėje. Auginant balkonuose ar vazonuose, peržydėję žiedynai reguliariai iškarpomi.

Kosmėja paprastoji žydi nuo birželio pabaigos iki rugsėjo ir puikiai tinka auginti grupėmis mišrių gėlių lysvėse. Per savo gyvavimo laikotarpį subrandina daug sėklų, todėl gali pasisėti.

Na ir koks gi gėlynas be darželinės našlaitės, kuri puikiausiai auga nekarštoje šviesioje vietoje ar daliniame šešėlyje, apydrėgnėje derlingoje žemėje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų