Gyvūnų čipavimas – greitai ir neskausmingai

Naminių gyvūnų čipavimas yra privalomas pagal ES įstatymus visiems naminiams gyvūnams. Kokia yra čipavimo nauda ir kodėl jis būtinas? Čipuoti gyvūnai yra lengviau atrandami, paprasčiau yra ir sekti su ligomis susijusius duomenis bei kitą informaciją, kuri pasitarnauja lengvesnei augintinio priežiūrai. Skaitykite šį straipsnį ir sužinokite daugiau apie atliekamas gyvūnų čipavimo procedūras bei atraskite patikimus veterinarijos specialistus.

Čipavimo procedūros eiga

Kaip vyksta įprasta čipavimo procedūra? Tai tikrai nėra kažkas sudėtingo. Atvykus į veterinarijos kliniką kartu su augintiniu, jam yra įduriama specialia injekcine adata, kuri įterpia mikročipą. Mikročipas yra mažytė grūdo dydžio mikroschema su individualiais duomenimis. Čipavimo procedūros naminiams gyvūnams sukelia ne ką didesnį skausmą, nei adatos dūris. Nereikėtų pergyventi ir dėl to, ar gyvūnas procedūros metu patiria didelį stresą. Viską atlieka patyrę veterinarai, kurie yra įpratę dirbti su naminiais gyvūnais.

Kodėl gyvūnai čipuojami?

Čipuotą gyvūną yra lengviau rasti tais atvejais, kuomet jis pabėga iš namų ir pasimeta. Gyvūnai taip pat čipuojami dėl tos priežasties, kad duomenų bazėje būtų matomi jų duomenys. Šitokiu būdu lengviau kontroliuoti paveldimas ligas ir paprasčiau prižiūrėti naminį gyvūną. Kartais identifikacinis numeris pasitarnauja atrandant šeimininkus, kurių elgesys su gyvūnais yra nepriimtinas.

Profesionalių veterinarų atliekamas naminių gyvūnų čipavimas už gerą kainą! Susisiekite su specialistais, kurie atliks būtinąsias čipavimo procedūras naminiams gyvūnams.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų