Spausdinti šį puslapį

Iki sodų bendrijos bus nutiestas pėsčiųjų takas

Šis kelias link „Pušelės“ greitai bus platesnis.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Šis kelias link „Pušelės“ greitai bus platesnis. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Palei kelią, vedantį iki sodų bendrijos „Pušelė“ jau greitai bus nutiestas pėsčiųjų takas. Ateityje, tikėtina, bendriją pasieks ir miesto vandentiekio bei kanalizacijos tinklai. Tai senos šios sodų bendrijos gyventojų svajonės, nes „Pušelė“ jau seniai tapo gyvenamuoju kvartalu.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas informavo, kad šią savaitę palei kelią nuo Ąžuolų gatvės iki „Pušelės“ sodų bendrijos pradėta ruošti vieta pėsčiųjų ir dviračių takui. Miško medžius palei kelią išpjaus VĮ Valstybinių miškų urėdija.

Ateityje link „Pušelės“ planuojama tiesti vandentiekio ir kanalizacijos trasą.

Administracijos direktorius sako, kad iki galo projektas turėtų būti įgyvendintas per šiuos ir ateinančius metus. Sakė, kad sumanymui įgyvendinti didžiules pastangas dėjo pati bendrija.

„Pušelės“ sodų bendrijos pirmininkė Tivana Baranovienė pasakojo, kad jų soduose šiuo metu gyvena per 100 šeimų ir šis skaičius nuolat auga. Ir ukmergiškiai, ir vilniečiai noriai perka tvarkingoje bendrijoje esančius sklypus, statosi čia namus.

Iki bendrijos nuo Ukmergės Ąžuolų gatvės per mišką eina 600 metrų kelio ruožas. Dar 900 metrų – per pačius sodus.

Pasak T. Baranovienės, didelė problema – būtent per mišką einantis kelio ruožas. Juo keliauja daug žmonių – mina ir senjorai, ir mokyklas lankantys vaikai, o kelkraščio čia nėra.

Tiesa, iki mokyklos vaikus nuo šių metų jau paveža autobusas, tačiau į namus kiekvienas pats ieško, kaip sugrįžti.

Pirmininkė sako gavusi pažadą, kad nutiesus pėsčiųjų taką, vėliau ir vandentiekio trasą, pagaliau bus sutvarkyta prieš keturis dešimtmečius asfaltuota, bet seniai žvyrkeliu tapusi kelio danga.

Labai svarbu, tikina, sulaukti vandentiekio prieigos, nes vanduo čia – didžiulė problema. Gyventojai skundžiasi, kad karštomis vasaromis išdžiūsta jau ne tik jų šuliniai, bet ir gręžiniai.

Bendrijos turimas gręžinys, kuriuo vanduo tiekiamas vasaros laiku – senutėlis, visų poreikiams neužtenka, tad, kaip sako pati pirmininkė, tenka kovoti, kad be reikalo nebūtų eikvojamas.  

Tikina, kad iki tako įrengimo ir planuose esančių vandentiekio trasų teko praeiti kryžiaus kelius.

Į savivaldybę šiais klausimais pradėjo belstis beveik prieš 10 metų, tad bendrauti teko bent su kelių praėjusių kadencijų rajono savivaldybės administracijos vadovais.

Vien prašymų nepakako – teko ir patiems labai daug padirbėti. Bendrijos užsakymu atlikti kelio geodeziniai matavimai, įregistruotas žemės sklypas bei kelias – kaip inžinerinis statinys.

Tikino, kad kelio, kaip inžinerinio statinio, lig šiol rajone nebuvo registravusi nė viena sodų bendrija, o pirmiesiems bet kokius dokumentus tvarkyti buvo sudėtingiausia.

„Pušelės“ pirmininkei visi šie dokumentų tvarkymai buvo didelis iššūkis. Moteris džiaugiasi, kad sutiko daug jai padėjusių žmonių.

UAB „Ukmergės vandenys“ direktorius Rimas Arlinskas tikisi, kad vandentiekio trasą iki „Pušelės“ pavyks nutiesti. Taip pat ir atšakas nuo magistralinės trasos iki sodo gatvių.

Šią vasarą bus teikiama šio projekto paraiška, tikintis ES fondų finansavimo. Dabar atliekami parengiamieji projekto rengimo darbai.

Iki šiol, pasak direktoriaus, jų bendrovės vandentiekio ir kanalizacijos trasos pasiekia tik nedaugelį prie buvusios „Vienybės“ gamyklos esančių sodų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)