Svarbiausia informacija apie karantino sąlygas

Vyriausybė trečiadienį posėdyje priėmė sprendimą pratęsti karantino režimą iki birželio 16 dienos, tačiau sušvelninti karantino sąlygas. Numatyta, kad artimiausiu metu bus didinamas leistinas žiūrovų ir dalyvių skaičius renginiuose bei ilginamas restoranų, kavinių ir kitų maitinimo įstaigų darbo laikas.

Anot valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, Lietuvos epidemiologinė situacija yra palanki, tačiau iš kitų valstybių sugrįžtantys piliečiai turi elgtis atsakingai, nes situacija gali pasikeisti.

Kelionės

Nuo birželio 1 d. keičiamos kelionių sąlygos.

Į Lietuvą bus galima atvykti iš Europos ekonominės erdvės valstybių, Šveicarijos, Didžiosios Britanijos ir Airijos piliečiams ir jose teisėtai gyvenantiems žmonėms, jei konkrečioje iš tų valstybių sergamumas koronaviruso infekcija per pastarąsias 14 kalendorinių dienų neviršijo 25 nustatytų koronaviruso atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Tokių valstybių sąrašą nustatys ir kiekvieną pirmadienį paskelbs valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas. Grįžusiems iš šių šalių nereiks laikytis 14 dienų izoliacijos. Taip pat izoliacija nebus taikoma, jeigu valstybė, kurioje teisėtai gyvenama, patenka į sąrašą šalių, iš kurių atvykus netaikoma izoliacija. Pastarasis sąrašas bus sudaromas atsižvelgiant į Baltijos šalių sutartus kriterijus ir taip pat bus skelbiamas pirmadieniais.

Atvykti galės užsieniečiai, turintys teisę gyventi Lietuvoje, diplomatinio korpuso atstovai, NATO kariai, tarptautinių komercinių vežimų vykdytojai, sveikatos priežiūros specialistai, aukšto meistriškumo sportininkai, menininkai, žurnalistai, taip pat tranzitu per Lietuvos teritoriją vykstantys arba į savo gyvenamosios vietos valstybę grįžtantys žmonės. Tačiau Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) ir toliau vykdys visų į Lietuvą atvyksiančių ir išvyksiančių žmonių patikrinimą.

Reguliarūs keleiviniai skrydžiai į Lietuvą bus vykdomi tik iš šalių, kurioms pritaria Vyriausybė, tačiau grįžusiems iš šalių, kurios nėra įtrauktos į valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo nustatytą sąrašą, bus privaloma 14 dienų izoliacija. Tai netaikoma iš Estijos, Latvijos ir Lenkijos atvykstantiems gyventojams, jei per pastarąsias 14 dienų iki atvykimo į Lietuvą jie nesilankė kitose valstybėse.

Veiklos

Kaip ir anksčiau, paslaugų ir prekybos veikla turi būti vykdoma laikantis žmonių srautų valdymo, saugaus atstumo ir kitų būtinų visuomenės sveikatos saugos, higienos bei asmens apsaugos priemonių naudojimo sąlygų.

Nuo birželio 1 d. viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų, lošimo namų (kazino) ir lošimo automatų, bingo salonų veikla bus vykdoma nuo 8 iki 23 valandos. Išlygos taikomos tik tiems atvejams, kai maistas tiekiamas išsinešti.

Birželio 1–15 dienomis kultūros, pramogų, sporto ar kiti renginiai vis dar galės būti organizuojami ir vykdomi tik atvirose erdvėse, kai renginio metu neišlipama iš automobilio arba kai renginyje dalyvauja iki 300 žiūrovų. Tarp žiūrovų turi būti užtikrinamas ne mažesnis nei 1 metro atstumas, išskyrus šeimos narius. Renginiuose uždarose erdvėse gali dalyvauti iki 100 žiūrovų, kai tarp jų užtikrinamas 2 metrų atstumas, o erdvė užpildoma ne daugiau kaip 30 proc.

Nuo birželio 16 d. kultūros, pramogų, sporto ar kituose renginiuose uždarose erdvėse galės dalyvauti iki 500 žiūrovų, o uždarose erdvėse iki 150 žiūrovų, jei bus laikomasi visų jau anksčiau paminėtų apsaugos priemonių.

Iki birželio 10 d. degalų pardavimo vietose galės būti prekiaujama benzinu, kuriame yra mažiau nei 10 proc. biodegalų, užtikrinant kokybės standarto reikalavimus.

Švietimas

Ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas bei neformalusis vaikų švietimas gali būti vykdomas mokyklose, jeigu užtikrinamos visos visuomenės sveikatos saugos priemonės. Dėl pradinio ir pagrindinio ugdymo mokyklose kiekvienos ugdymo įstaigos vadovas ir steigėjai sprendžia individualiai, kaip ir dėl bet kurio ugdymo proceso tęsimo nuotoliniu būdu.

Socialinės paslaugos

Lankymas grupinio gyvenimo namuose, vaikų globos namuose, bendruomeniniuose vaikų globos namuose ir šeimynose yra leidžiamas, jeigu užtikrinamos nustatytos visuomenės sveikatos saugos priemonės. Tačiau vis dar negalimas žmonių lankymas įkalinimo įstaigose ir stacionariose socialinių paslaugų įstaigose, skirtose senyvo amžiaus ir neįgaliems žmonėms. Taip pat draudžiama teikti dienos ir trumpalaikės socialinės globos ar socialinės priežiūros (užimtumo) paslaugas senyvo amžiaus žmonėms nestacionariose socialinių paslaugų įstaigose.

Sveikatos priežiūros įstaigų veikla organizuojama laikantis visuomenės sveikatos saugos priemonių, reguliuojant žmonių srautus, nuotoliniu būdu teikiant ambulatorines paslaugas, o planinės stacionarinės paslaugos gali būti pradėtos teikti tik tada, kai įstaiga parengia ir suderina įstaigos infekcijų kontrolės valdymo ir etapinio paslaugų atnaujinimo planą.

Veido kaukės

Dėvėti veido kaukes, respiratorius ar kitas apsaugos priemones privaloma uždarose patalpose, o atvirose erdvėse tik turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose, renginiuose, ekskursijose, viešojo transporto įlaipinimo vietose, viešajame transporte ir kitose susibūrimo vietose.

Kovo 16 d. prasidėjusio karantino režimas pratęstas iki birželio 16 d.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+4 # ? 2020-05-31 13:44
O tai miesto autobusus grazins ar ne??? Kiek dar sitas cirkas tesis? Valdzia karantina temps iki seimo rinkimu,nes visi kolchozo partijos reitingai kaba ant vienos koronos kaip ant kokio snarglio,ar tai reiskia,kad miesto autobusai normaliu grafiku iki rudens nekursuos??? Absurdas!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų