Kviečia mažinti atliekas bendruomeniškai

Birželio 1 d. startuoja aplinkosauginis projektas „Mes rūšiuojam. Vasara“. Bendruomenės kviečiamos rūšiuoti atliekas ir laimėti projekto rėmėjų prizus. Tikimasi, kad projektas, kurio metu bus renkamos buitinės elektronikos, nešiojamųjų baterijų ir akumuliatorių atliekos, stiprins bendruomeniškumo jausmą kartu mažinti aplinkos taršą.

„Jau 6-erius metus siekiame suburti Lietuvos bendruomenes kurti atsakingą, aplinką tausojančią visuomenę“, – sako Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacijos (EGIO), Gamintojų ir importuotojų asociacijos (GIA) vadovė Veronika Masalienė.

Šalies bendruomenių, dalyvaujančių šiame projekte, skaičius kasmet auga. Šiuo metu jų yra daugiau kaip 800. Nuo projekto pradžios bendruomenės jau surinko 574 tonas elektros ir elektroninės įrangos bei nešiojamųjų baterijų ir akumuliatorių.

Projekto organizatoriai pasirūpina, kad visiems žmonėms, nerandantiems laiko išgabenti iš namų neveikiančių buitinių prietaisų, elektronikos, baterijų ir akumuliatorių, būtų sudarytos sąlygos šias atliekas priduoti. Su bendruomene sutartu laiku ir sutartoje vietoje atliekos bus surenkamos šalia namų.

Už surinktas atliekas bendruomenėms bus skiriami taškai, kuriuos galės išsikeisti į projekto rėmėjų įsteigtus prizus. Daugiausia atliekų tarp savo etapo dalyvių surinkusiai bendruomenei bus papildomai skiriami 200 eurų vertės kuponai prekėms ar paslaugoms įsigyti.

Projektas vyks etapais. Pirmajame etape (birželio 1 d. – liepos 1 d.) atliekos bus surenkamos Klaipėdos, Šiaulių, Telšių ir Tauragės apskrityse, antrajame – (liepos 1 d. – rugpjūčio 1 d.) – Kauno, Alytaus ir Marijampolės apskrityse, o trečiajame – (liepos 15 d.– rugpjūčio 15 d.) – Vilniaus, Panevėžio ir Utenos apskrityse. Registruotis tel. (8 5) 206 0901, 8 684 03849, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Daugiau informacijos www.mesrusiuojam.lt.

Elektros ir elektroninės įrangos bei baterijų atliekų negalima šalinti į buitinėms atliekoms skirtus konteinerius. Patekusios į vandenį, gruntą, atmosferą, atliekos gali užteršti juos pavojingomis toksiškomis medžiagomis (gyvsidabriu, švinu, kadmiu, chromu) ir pridaryti daug žalos gamtai, pakenkti žmonių sveikatai.

Perdirbant atliekas gaunamos antrinės žaliavos, kurios ne tik neteršia aplinkos ir nekenkia žmonių sveikatai, bet ir leidžia sumažinti įvairių naujų gaminių savikainą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų