Spausdinti šį puslapį

Vyresnis amžius – ne kliūtis išmokti anglų kalbą

Šiais laikais dauguma vyresnio amžiaus žmonių yra pakankamai aktyvūs: jie daug keliauja, dirba tarptautinėse įmonėse, nuolat domisi naujovėmis. Nemaža dalis jų turi vaikų ir anūkų, gyvenančių užsienyje. Todėl nenuostabu, kad vis daugiau brandaus amžiaus žmonių pasiryžta išmokti anglų kalbą. Visgi kai kurie tai daor ne taip ryžtingai.

Kursai mažose grupės – patogu ir efektyvu

Individualiai išmokti užsienio kalbą gali būti pakankamai nelengva – ypač, jei tai daroma pirmą kartą. Todėl, siekiant maksimalių rezultatų, rekomenduojama kreiptis į specialistus. Kalbų mokykla „Skrivanek“ organizuoja anglų kalbos kursus asmenims, vyresniems nei 50 metų amžiaus, vykdomus nedidelėse, 2–3 žmonių, grupėse. Taip skiriama daug dėmesio kiekvienam besimokančiajam. Paslaugūs ir savo darbą puikiai išmanantys dėstytojai atsižvelgia į asmeninius poreikius ir sugebėjimus. Taip pat jie išsamiai ir aiškiai atsako į iškilusius klausimus.

Kas akcentuojama tokių kursų metu?

Tam, kad užsienio kalbos mokymosi procesas būtų kuo efektyvesnis, dėmesys sutelkiamas į aktyvų bendravimą ir nuolatinį pažangumo stebėjimą. Nedidelėse grupelėse kalbėti jaukiau ir drąsiau, todėl kiekvienas turi progą praktiškai pritaikyti teorines žinias. Tai puiki proga įveikti kalbėjimo baimę, taip pat – įgauti daugiau pasitikėjimo savimi.

Esant poreikiui, galima mokytis kartu su savo kolegomis ar bičiuliais, kurių užsienio kalbos žinios yra labai panašios. Tai padeda labiau atsipalaiduoti ir pasimėgauti procesu. Tobulėjant, tai pastebint ir įvertinant, atsiranda dar daugiau motyvacijos mokytis.

Individualumas – viena iš pagrindinių sėkmės paslapčių

Anglų kalbos kursai yra labai individualūs. Sudarant jų programą, atsižvelgiama tiek į mokymosi tempą ir trukmę, tiek į temų aktualumą. Pavyzdžiui, vyresnio amžiaus žmonėms, kurie daug keliauja ar tik ruošiasi tai pradėti daryti, praverčia bendrinės anglų kalbos įgūdžiai. Jie leidžia sklandžiai bendrauti nuvykus į užsienio šalį ir megzti naujas pažintis.

Šios žinios gali būti labai naudingos ir tiems, kurių vaikai ir anūkai gyvena užsienyje. Pastarieji dažnai jau nebemoka kalbėti lietuviškai arba tai daro pakankamai prastai. Išmokus užsienio kalbą, kur kas paprasčiau išlaikyti artimą ryšį su mažaisiais.

Kaip jau buvo užsiminta, anglų kalbos kursai labai praverčia ir tiems vyresnio amžiaus žmonėms, kurie dirba tarptautinėse įmonėse. Jie padeda įgauti profesinį pranašumą, suteikia galimybę kilti pareigose. Taigi brandus amžius toli gražu neatima galimybės visapusiškai tobulėti.

Mokymosi nauda sveikatai

Moksliškai įrodyta, kad palaikyti aktyvią smegenų veiklą brandžiame amžiuje yra ypač svarbu. Naujos kalbos mokymasis – puikus būdas tai padaryti. Tai gali padėti džiaugtis ne tik „aštresniu“ protu, bet ir geresne atmintimi. Mokantis didinamas smegenų atsparumas senėjimo lemiamiems pokyčiams – išauga jų gebėjimas funkciškai kompensuoti biologinius pažeidimus, susijusius su Alzheimerio ligos sukeliama atrofija ar sutrikusiu smegenų metabolizmu. Taigi anglų kalbos kursai naudingi ne tik norint tobulinti savo žinias, bet ir stiprinti sveikatą.

Pastaraisiais metai atlikti tyrimai rodo, kad asmenims, mokantiems dvi ar daugiau kalbų, demencija išsivysto 4–5 metais vėliau, nei kalbantiems tik viena kalba. Įvertinus smegenų vaizdinimo rezultatus, nustatyta, kad daugiau nei vieną kalbą mokantiems žmonėms Alzheimerio ligos simptomai pasireiškia tik tada, kai senatviniai smegenų pažeidimai yra dvigubai stipresni nei vienakalbių.

Be to, tyrimais įrodyta, kad intensyviai vartojant antrąją kalbą, labiau aktyvinami alternatyvūs neuronų tinklų keliai – taip palaikomas geresnis gebėjimas mąstyti, stiprinamas smegenų kognityvinis rezervas.

Tegul vyresnis amžius netampa kliūtimi išmokti kažką naujo. Anglų kalbos kursai 50+ „Skrivanek“ kalbų mokykloje – puikus pasirinkimas norintiems įgyti naujų įgūdžių. Juos galima pritaikyti tiek keliaujant, tiek bendraujant su artimaisiais, tiek dirbant. Be to, nuolatinis mokymasis padeda išlikti sveikiems – tad tegul smalsumas jus lydi kuo ilgiau.


Anglų kalbos kursai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)