Spausdinti šį puslapį

Geodezinių matavimo poreikis – įprastas

Jeigu geodeziniai matavimai Jums nėra girdėtas terminas – nieko keisto, kadangi tai yra paslauga, kurios prireikia tik tam tikrais atvejais. Tiesa, kai prireikia – svarbu kreiptis į specialistus, kurie padėtų susitvarkyti su darbais, užtikrintų, kad viskas bus atliekama greitai, sklandžiai bei kokybiškai, galiausiai, kad atliktų darbų kainos nebus didelės.

Geodeziniai matavimai atliekami Dzūkijos valdų profesionalų, kurie puikiai išmano visas smulkmenas, tad gali suteikti operatyvias paslaugas, tačiau taip pat ir nemokamai konsultuoja, padeda apsispręsti dėl paslaugų, suderinamas laiko tarpas bei kitos smulkmenos, kurios gali nulemti paslaugų kokybę.

Kadastriniai matavimai reikalingi įvairiais atvejais ir dažniausiai aktualūs yra:

  • Pirmiausia paslauga reikalinga tokiu atveju, kai būtinas žemės sklypo registravimas. Žinoma, tuomet bus būti geodeziniai parametrai, kurie skirti įvertinti ne tik žemės plotą, tačiau taip pat ir paviršių bei kitus niuansus. Suprantama kad darbų atlikimas reikalauja profesionalumo, tam tikros įrangos, tad darbus reikia palikti specialistams, pačiam, deja, nepavyks.
  • Taip pat matavimai su specialistais ir tinkama įranga būtini ir tokiu atveju, kai žemės sklypo paskirtis yra keičiama. Pavyzdžiui, jeigu turimas žemės sklypas iki šiol buvo laikomas dirbamosios žemės dalimi, o šiuo metu buvo nuspręsta, kad jis puikiai tiktų kaip būsto statybų vieta. Tokiu atveju pirmiausia atliekami geodeziniai matavimai, tik tada galima tvarkyti dokumentus bei atlikti visus kitus veiksmus, kurie jau planuojami po įteisinimo.
  • Kadastriniai matavimai taip pat reikalingi ir tokiu atveju, kai reikalingas tam tikrų duomenų įtraukimas arba pakeitimas. Žinoma, be objektyvaus specialisto- nieko nepavyks padaryti. Dažniausiai duomenų įtraukimas susijęs su valstybinių žemės sklypų valdų pokyčiais. Tokiu atveju reikalingas ne tik specialistų, tačiau ir savininko indėlis. Jis turi sutikti visus dokumentus, kuriuos dažniausiai galima rasti Valstybinėse žemės duomenų bazėse.

Priežasčių yra daug, tačiau visos jos juda link to, kad be gero specialisto ir be tinkamos įrangos, kuria ją naudoja – darbų atlikti nepavyks. Geodeziniai matavimai kainos prasme tikrai Jūsų neišgąsdins, juolab, kai paslauga yra būtina – kito pasirinkimo paprasčiausiai nėra.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)