Sužibo viltis įrengti dviračių taką iki Vidiškių

  Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergėje sužibo viltis įgyvendinti seniai brandintą susisiekimo projektą. 

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas praėjusią savaitę vyriausybės lygmeniu aptarė galimybę įrengti dviračių taką nuo Dukstynos sodų link Vidiškių.

Direktorius pasakojo, kad praėjusią savaitę vykusiame susitikime dalyvavo Vyriausybės, Lietuvos automobilių kelių direkcijos, Susisiekimo ministerijos atstovai.

Pasak D. Varno, dviračių takas eitų nuo sodų kaire puse iki pat Vidiškių miestelio. Jo ilgis siektų 13 kilometrų.

Pasakojo, kad šį projektą Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos yra parengusi dar 2017 metais. Tais pačiais metais buvo ir viešintas. Ukmergės rajono savivaldybė – šio projekto iniciatorius.

Direktorius sako nežinantis, kodėl projektas taip ilgai „dulkėjo stalčiuose“ ir tikisi, kad pagaliau atėjo laikas jam startuoti.

Svarsto, gal ateityje pavyktų su Anykščių rajono savivaldybe parengti bendrą projektą ir dviračių takais sujungti abu rajonus.

Skaitytojams priminsime, kad mūsų rajono keliams remontuoti, asfaltuoti bei vienam dviračių keliui įrengti Vyriausybė šiemet papildomai skyrė daugiau kaip milijoną eurų.

Neseniai įsigaliojo trys Susisiekimo ministerijos įsakymai, kuriais skiriamos lėšos šiems darbams.

Įsakymu „Dėl ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano lėšų paskirstymo pėsčiųjų ir dviračių takams“, mieste finansuojamas vienas objektas – įvažiavimas link valymo įrenginių Kauno gatvėje. Jo kapitaliniam remontui, įrengiant pėsčiųjų ir dviračių taką, skirta 195 tūkst. Eur.

Įsakyme „Dėl ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano lėšų paskirstymo keliams taisyti (remontuoti)“ minimi ir 7 mūsų rajono gyvenviečių kelio ruožai.

Želvos miestelio Molėtų gatvei skirta 43,2 tūkst.; Deltuvos miestelio Gintarų gatvei – 19 tūkst.; Vidiškių seniūnijos Šventupės gyvenvietės Melioratorių gatvei – 90,7 tūkst.; Deltuvos miestelio Draugystės gatvės ruožui nuo Kaštonų iki Aleksandravos gatvės – 22,4 tūkst.; Dainavos gyvenvietės Parko gatvės ruožui nuo namo Nr. 10 iki namo Nr. 46 – 45 tūkst.; Deltuvos miestelio Kaštonų gatvės ruožui nuo Kaštonų skg. iki posūkio – 9,7 tūkst.; Deltuvos miestelio Tvenkinio gatvės posūkiui – 7,5 tūkst. Eur. 

Deltuvos seniūnijos vietinės reikšmės keliui Pagojė–Leonpolis kapitaliniam remontui skirta 711,3 tūkst. Eur.

„Ukmergės žiniose“ jau rašėme, kad šio kelio remontui lėšos buvo numatytos ir rajono biudžete. Taigi, sulaukus papildomo finansavimo, jos bus skirtos kitiems objektams.

Anksčiau rašėme, kad pagal tą patį ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą lėšos paskirstytos ir keliams, jungiantiems lankytinas ir rekreacines vietoves bei kurortines teritorijas.

Mūsų rajono Žemaitkiemio seniūnijos vietinės reikšmės keliui į Žemaitkiemio kapines remontuoti skirta 29,5 tūkst. Eur, o Pivonijos gatvei – privažiavimui prie masinės žydų genocido aukų vietos Pivonijos šile remontuoti – 47,3 tūkst. Eur.

Paaiškėjo dar viena gera naujiena, susijusi su kelių remontu – krašto kelio Kėdainiai–Šėta–Ukmergė ruožo nuo 26,80 iki 40,27 km rekonstravimui paskelbtas konkursas darbų vykdymui. Darbai numatyti kitąmet.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+7 # Aha 2020-06-10 08:37
Kiek pinigu bus praplauta,popieriuose bus brangiausios medziagos - realybej pigiausios medziagos,kartono storio asfalto sluoksnis. Po metu jau vel kapitalinio remonto reikia. Pries kiek laiko mieste ta dviraciu taka i niekur tiese? O jau dabar tas takas atrodo taip tarsi butu tiestas pries 20 metu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Xexe 2020-06-10 16:49
Miesto gatves gal pirma sutvarkykit,o tada jau nors ir automagistrale iki Marso tieskit. Ukmerges savivaldybes kosmonautai. :-x
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-3 # Idomu 2020-06-10 21:01
kokiais vingiais ir kalneliais bus tiesiamas takas 13 km. Nuo riboženklio ( Eifelio kryptimi) pažymėta iki Vidiškių 7 km. o nuo sodų dar trumpesnis atstumas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Fffbh 2020-06-12 21:43
Cia pirmyn ir atgal dvieju juostu takas bus :P
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-3 # to ### 2020-06-13 10:35
Cituojamas Fffbh:
Cia pirmyn ir atgal dvieju juostu takas bus :P

Taigi dviraditis atgal nevažiuoja, reikės dar vieną taką atgal tiesti :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų