Spausdinti šį puslapį

Dėl COVID-19 nukentėjusios nevyriausybinės organizacijos gali kreiptis pagalbos

Koronaviruso pandemijos metu stipriai išaugo nevyriausybinių organizacijų teikiamų paslaugų pažeidžiamiausiems žmonėms poreikis, teko pirkti asmens apsaugos priemones, nevyriausybinių organizacijų darbuotojai dirbo viršvalandžius, plėtė savanorių tinklą.

Nevyriausybinės organizacijos yra kviečiamos kreiptis dėl finansinės paramos.

Iš viso pagalbos NVO priemonei numatyta 2 mln. eurų. Viena organizacija gali pretenduoti į nuo 500 iki 5 000 eurų paramą. 

Pagalba bus skiriama tol, kol bus išnaudota priemonei numatyta lėšų suma, bet ne ilgiau nei iki šių metų pabaigos.

Pretenduoti į subsidiją gali nevyriausybinės organizacijos, kurios veikia socialinėje srityje ir atitinka bent vieną iš šių sąlygų: teikia socialines paslaugas pagal sutartį su ministerija; teikia socialines paslaugas pagal sutartį su savivaldybe; turi licenciją teikti socialinės globos paslaugas; teikia socialines paslaugas savo lėšomis ir turi Nacionalinės NVO koalicijos rekomendaciją.

Taip pat tos, kurios teikia paslaugas ar vykdo veiklas pagal 2014–2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programą, 2014–2020 m. Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo programą arba 2014–2020 m. Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo programą.

Kreipiantis dėl subsidijos reikia pagrįsti, kaip organizacija bent vienu aspektu nukentėjo nuo COVID-19 sukeltų pasekmių: išleido darbuotojus į prastovą, patyrė išlaidas asmens apsaugos priemonių įsigijimui, patyrė išlaidas, prisitaikant prie nuotolinio socialinių paslaugų teikimo, patyrė išlaidas darbo užmokesčiui, savanorių veiklos organizavimui ir plėtimui.

Jeigu kreipiamasi dėl mažesnės subsidijos, pakanka pateikti praėjusių metų finansinę ataskaitą. Jeigu pretenduojama į didesnę paramą, be to dar reikia būti Registrų centrui pateikus veiklos ir finansinę ataskaitą už 2018 m.

Dėl subsidijų kreiptis į Socialinių paslaugų priežiūros departamentą, o pasikonsultuoti tel. 8 706 68299, 8 706 68282 arba el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)