Atsakymai į šiuos klausimus padės nuspręsti, ar medienos deginimas yra jūsų dėmesio vertas pasirinkimas

Kiekvienas mūsų šiandien galime rinktis iš daugybės pasirinkimų, tad, nieko keista, kad daugeliui tampa tiesiog nebeaišku, į ką iš tiesų verta investuoti Vienas iš galimų pasirinkimų yra medienos deginimas, kurio rezultatas – deginta mediena. Tai – mediena, kuri apdorojama pasitelkiant Yakisugi, kartais vadinamą Shou sugi ban metodą. Jei sunku apsispręsti, ar jums iš tiesų reikalingos degintos medienos lentos ar dailylentės, kurios tiktų fasadui, interjerui, terasai ar tvorai, pats metas susipažinti su šiais klausimais. 

Ar vertinate ilgaamžius pasirinkimus?

Įdomu tai, kad kai kalba pasisuka apie namų kūrimą, visus žmones nesunku suskirstyti į dvi grupes: vieni sako, kad namams įrengti reikėtų naudoti neilgai tarnaujančias žaliavas, kad netrukus ir vėl būtų galima namus atnaujinti, išbandyti kitokias, įdomesnes idėjas. Tačiau tikrai netrūksta ir tokių, kurie galvoja priešingai – jų manymu, turėtų būti naudojamos kuo ilgiau tarnaujančios žaliavos, kad remontas namuose būtų reikalingas kuo rečiau. Jei ir jūs esate vienas iš tų žmonių, kuris laikosi būtent šios nuomonės, tokiu atveju degintas medis yra iš tiesų tinkamas pasirinkimas – lentos ar dailylentės tarnaus net apie 80 metų.

Ar jums svarbi jūsų sveikata?

Jei jums svarbi jūsų sveikata, tokiu atveju tai yra dar vienas įrodymas, jog turėtumėte pasirinkti degintą medieną. Deginta mediena yra geras pasirinkimas visiems, besirūpinantiems savo sveikata, nes: alyvoje, kuri naudojama padengimui, nėra kenksmingų medžiagų. Be to, deginta mediena yra atspari pelėsiui, todėl tikrai išvengsite šio nemalonaus svečio savo namuose, galinčio sukelti alergines reakcijas ar kvėpavimo takų ligas.

Ar ieškote žaliavos, kuri netaptų vabzdžių taikiniu?

Natūrali įvairių rūšių mediena gali tapti puikiu masalu patiems įvairiausiems vabzdžiams. Pastarieji netrunka sugadinti medinį pastatą, tad būtini atnaujinimo darbai. Puiki išimtis – deginta mediena, kuri tikrai netaps vabzdžių taikiniu. 

Ar norite turėti pasirinkimą?

Na, ir, dar vienas klausimas, kuris taip pat padės jums apsispręsti, skamba štai taip: ar norite turėti pasirinkimą? Jei taip, tokiu atveju deginta  mediena – verta jūsų dėmesio, kadangi jūsų lauks tikrai ne vienas pasirinkimas: degintas kedras, eglė, maumedis ir t.t. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų