Nuo liepos – įvairūs pokyčiai

Nuo liepos mėnesio įvairiose gyvenimo srityse atsirado įvairių pokyčių. Trumpai apie visus juos.

Pinga dujos

Gamtinės dujos buitiniams vartotojams nuo liepos atpigo. Dujas maistui gaminti naudojantiems gyventojams jos pinga nuo 55 iki 47 centų už kubinį metrą (su PVM), o šildymui – nuo 36 iki 28 centų. Trečiosios grupės vartotojams, suvartojantiems daugiau kaip 20 tūkst. kub. metrų, dujos pinga nuo 35 iki 27 centų. Pastovioji tarifo dalis nesikeičia.

Pinga elektra

Elektra buitiniams vartotojams pinga apie 8 proc. Populiariausias „standartinis“ vienos laiko zonos tarifas mažėja 1,2 cento – iki 13,7 cento už kilovatvalandę (su PVM), dviejų laiko zonų bus 15,5 cento (dienos) ir  9,9 cento (nakties ir savaitgalio).

Plano „namai“ vienos laiko zonos tarifas – 12,2 cento, o dviejų laiko zonų – 13,7 cento (dienos) ir 9 centai (nakties). Abonentinis mokestis nekeičiamas.

Verslo liudijimai

Keičiama kai kurių verslo liudijimų išdavimo tvarka. Gyventojai, kurie nuomoja gyvenamosios paskirties patalpas, nuo šiol kiekvienam nuomojamam objektui turės įsigyti atskirą verslo liudijimą ir už jį sumokėti fiksuoto dydžio pajamų mokestį.

Nebelieka galimybės su verslo liudijimu vykdyti pastatų ar statinių apdailos ir remonto, automobilių remonto, vaikų priežiūros, vandentiekio, šildymo, oro kondicionavimo bei elektros sistemų, įtaisų įrengimo bei remonto veiklų.

Nauja tvarka pacientams

Įsigaliojo nauja pacientų, guldomų į ligoninę planiniam gydymui, tyrimų dėl koronaviruso (COVID-19) tvarka.

Tyrimai bus atliekami ne visiems pacientams, o tik tiems, kurie atitiks epidemiologinius ar klinikinius kriterijus dėl užsikrėtimo koronavirusu.

Tyrimai bus atliekami tiems, kurie karščiuos, kosės, jiems bus pasunkėjęs kvėpavimas, pasireikš staigus uoslės ar skonio praradimas ar susilpnėjimas, arba jie 14 dienų laikotarpyje, iki pasireiškiant simptomams, bus turėję artimą sąlytį su patvirtintu koronaviruso infekcijos atveju, bus dirbę ar gydęsi slaugos ar globos namuose.

Kompensuojamieji vaistai

Mažas pajamas gaunantys, sunkiai besiverčiantys senjorai ir turintieji negalią kompensuojamuosius vaistus ir reikiamas medicinos pagalbos priemones įsigys nemokėdami priemokų. Jei žmogus, turėdamas gydytojo receptą, iki šiol turėdavo vaistinėje sumokėti 3 eurų priemoką, dabar tą patį vaistą jis tiesiog pasiims vaistinėje ir nemokės nė cento.

Automobilių registracijos mokestis

Registruojant lengvuosius automobilius, nuo šiol bus taikomas mokestis pagal jų išmetamą CO2 kiekį.

Šis mokestis bus taikomas priklausomai nuo degalų rūšies ir jų kombinacijų bei kurių išmetamo CO2 kiekis viršys 130 g/km. Jį reikės sumokėti, norint įregistruoti naują ar iš užsienio įvežtą automobilį.

Taip pat tais atvejais, kai keičiasi automobilio valdytojas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # Kur 2020-07-06 11:57
Pinigai dingo? Kada ir kas gražins? Pas ką mūsų pinigai?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų