Populiariausi dantų tiesinimo metodai

Dantų tiesinimas yra svarbus dėl įvairių priežasčių: po šios ortodontinės procedūros paciento kalba tampa aiškesnė, jam yra paprasčiau tinkamai sukramtyti maistą, burnos higiena ima reikalauti kur kas mažiau pastangų, dantys apsaugomi nuo pernelyg greito nusidėvėjimo, ir t.t. Dantų tiesinimo metodų šiandien yra tikrai nemažai, todėl pasitarus su gydytoju ortodontu tikrai galima atrasti pačią tinkamiausią sistemą. Nors anksčiau atliekant dantų tiesinimą metaliniai breketai buvo populiariausias pasirinkimas, tačiau šiandien įvairių galimybių yra kur kas daugiau. Taigi, pravartu pasidomėti, kokie ortodontiniai aparatai šiandien sulaukia didžiausio susidomėjimo.

Išimamos kapos

Kai tikimasi, kad dantų tiesinimo aparatas bus kiek įmanoma mažiau pastebimas, neretai nusprendžiama rinktis išimamas skaidrias kapas. Net ir žiūrint iš arti, skaidrios kapos yra beveik nepastebimos, todėl pacientui netenka kompleksuoti dėl savo išvaizdos. Išimamų kapų priežiūra yra labai paprasta, tačiau svarbu įvertinti, kad vizitus pas ortodontą teks planuoti ganėtinai dažnai (kas 4-6 savaites), o dantų tiesinimo trukmė yra labai individuali – dažniausiai tai trunka nuo 9 iki 15 mėnesių.

Metaliniai breketai

Nors pacientus metalinių breketų skyrimas neretai gąsdina, tačiau tikrai be reikalo – tai yra vienas efektyviausių dantų tiesinimo būdų, kuris gali būti taikomas net ir labai sudėtingais atvejais. Be to, metaliniai breketai yra vienas pigiausių dantų tiesinimo būdų.

Keramikiniai breketai

Keramikiniai breketai yra brangesni už metalinius, tačiau užtikrina geresnį estetinį vaizdą (žiūrint iš tolo, tokie breketai yra beveik nepastebimi). Vis dėlto, tokia dantų tiesinimo sistema reikalauja labai kruopščios priežiūros, nes priešingu atveju keramikiniai breketai gali keisti savo spalvą.

Beligatūriniai breketai

Atliekant dantų tiesinimą beligatūriniais breketais patiriama kur kas mažiau diskomforto: pacientai gali išvengti stipraus skausmo, spaudimo, dažniausiai nesiskundžiama padidėjusiu dantų jautrumu. Nors tokia breketų sistema dažnam pacientui atrodo kaip tikrai patraukli galimybė, tačiau ši dantų tiesinimo sistema gali būti taikoma ne visais atvejais.

Dantų plokštelės

Dantų plokštelės – tai ortodontiniai įtaisai, kurie išimami tik valgant ir valantis dantis. Dantų plokštelės įprastai nesukelia didelio diskomforto, jos yra lengvai išimamos ir nereikalauja sudėtingos priežiūros, tačiau jos gali būti taikomos tikrai ne visais atvejais. Maža to, dantų tiesinimas plokštelėmis yra labai ilgas (tai gali trukti net iki penkerių metų).

Dantų tiesinimo galimybių yra ir kur kas daugiau, todėl kiekvienam pacientui gali būti pritaikomas toks ortodontinis įtaisas, kuris garantuotų geriausią rezultatą ir atitiktų finansines galimybes. Daugiau apie dantų tiesinimo būdus skaitykite čia: https://www.dantugydytojas.lt/paslaugos/dantu-tiesinimas/.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų