Dantų implantai: 3 pagrindinės priežastys, kodėl verta juos pasirinkti

Nors per pastarąjį dešimtmetį dantų priežiūros procedūros stipriai patobulėjo, dantų praradimas iki šiol išlieka baisia realybe daugybei žmonių. Šią netektį gali išprovokuoti daugybė faktorių, tačiau net nepriekaištinga burnos higiena neapsaugo nuo nelaimingų atsitikimų. Danties netekimas neturi būti gėdos šaltiniu, tačiau jo sutvarkymas yra labai svarbus burnos sveikatai. Jei kada nors susidūrėte su šia problema, ko gero svarstėte apie dantų implantavimą.

Dantų implantus sudaro dvi pagrindinės dalys: titano šaknis ir vainikėlis. Implantacijos metu, šaknis yra įsriegiama į žandikaulį. Vykstant osseointegracijos procesui, dirbtinė šaknis pamažu susilieja su žandikauliu bei aplinkiniais audiniais ir atkartoja natūralios šaknies funkcionalumą. Žandikauliui užgyjus, ant titano šaknies pritvirtinamas vainikėlis.

Nors dantų implantacijos procedūra yra paprasta ir labai saugi, daug pacientų dvejoja žengti šį žingsnį. Jei žinote, kad danties praradimas kenkia jūsų sveikatai ir svarstote pasinaudoti dantų implantacija, pateikiame jums tris priežastis, dėl kurių verta priimti šį sprendimą.

Neatskiriami nuo natūralių dantų

Dantų implantacijos procedūrą nuolat supa daugybė abejonių. Dažnai pacientai nepasiryžta šiam žingsniui, nes mano, kad dantų implantai išsiskirs nuo kitų dantų ir atrodys nenatūraliai. Pagalvoję apie titano šaknį pasąmoningai įsivaizduojame metalo švytėjimą tarp gražių natūralių dantų. Pokalbis su specialistais bei dantų implantacijos pacientais įrodo, kad tinkamai parinkti keramikiniai implantai niekuo nesiskiria nuo natūralių burnos dantų. Įsriegta titano šaknis yra visiškai nepastebima, nes medžiagai susijungus su aplinkiniais audiniais, ją dengia dantenos, kaulai bei tinkamai parinktas vainikėlis.

Kadangi pats vainikėlis yra pagaminamas taip, kad atkartotų natūralaus danties atspalvį, jis yra gaminamas iš saugios, aukščiausios klasės keramikos, o jo patvarumas prilygsta natūralaus danties emaliui.

Dantų implantams nereikia ypatingos priežiūros

Taip pat pacientus dažnai neramina mitas, kad dantų implanto išlaikymui reikia nepaprastai daug priežiūros. Daugelį žmonių atgraso tradicinių implantų valymo kančios, dėl kurių paprasčiausiai vengiama pasirūpinti savo dantimis. Priešingai nei tradiciniams protezams, dantų implantai nereikalauja papildomos priežiūros. Pagrindinė priežastis, dėl kurios yra prarandami dantų implantai yra pažengusios dantenų ligos. Kadangi tai taip pat yra didžiausia grėsmė natūraliems dantims, kiekvienas žmogus turi palaikyti tam tikrą burnos sveikatos lygį. Visiškas dantenų sveikatos apleidimas padidina širdies smūgio, insulto bei vėžio tikimybes. Norint išvengti šių nemalonumų ir tuo pačiu pasirūpinti savo dantų implantais, pasirūpinkite elementariu dantų valymu šepetėliu bei siūlais bei apsilankykite pas odontologą bent kartą kas dvejus metus. Jei praeityje sirgote dantenų ligomis, lankytis pas gydytoją turėsite kur kas dažniau.

Dantų implantų vertė

Nors pirminė dantų implantų kaina gali atgrasyti nemažai klientų, tik atsižvelgę į ilgalaikę naudą pamatome tikrąją jų vertę. Pasirūpinus elementaria burnos higiena, dantų implantai gali tarnauti visą gyvenimą. Tradicinius protezus privaloma keisti kas 5-7 metus, tad pažvelgus į didesnį laiko intervalą - dantų implantacija tampa itin lengvai atsiperkančia investicija.

Jei galvojate apie dantų implantacija, pirmiausia pasidomėkite dantų praradimo žalą. Dantų stimuliacija nuolat suaktyvina žandikaulį ir ima atstatinėti kaulą. Jei praradote dantį, šios stimuliacijos trūkumas sukelia kaulų nykimą bei veido deformaciją. Dantų implantai atkartoja prarasto danties stimuliavimą ir užtikrina optimalią burnos veiklą. Nors dantų protezavimas yra kur kas pigesnė procedūra, protezai neatkartoja šios stimuliacijos, o blogai įstatyti protezai gali paspartinti kaulų degeneraciją. Dantų implantacija – tai geriausias būdas atstatyti prarastą dantį ir toliau gyventi pilnavertį gyvenimą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų