7 mažo vonios kambario paslaptys

Vonios kambarys yra viena iš tų namų erdvių, kurioje praleidžiame nemažai laiko – atsipalaiduojame po sunkios darbo dienos ar ruošiamės dar vienam daug žadančiam rytui. Būtent dėl to šią patalpą norisi įsirengti ir patogiai, ir jaukiai. Visgi, toli gražu ne kiekvienas gali pasigirti erdviu vonios kambariu: dažniausiai šioms patalpoms skiriama itin nedaug vietos. Tačiau tai tikrai nereiškia, jog dėl to teks pamiršti savo sumanymus – jei vadovausitės keliais paprastais patarimais, net ir mažą vonios kambarį galėsite paversti patogia ir atpalaiduojančia namų zona.

Įvertinkite savo galimybes, tačiau neignoruokite poreikių

Šį patarimą ypatingai svarbu įsidėmėti tais atvejais, kai pasirenkama pagrindinė vonios įranga ir svarstoma, ar vonia, ar dušo kabina būtų tikslingesnis sprendimas. Įprasta manyti, jog mažesnėse patalpose tinka tik dušo kabina – juk jos išmatavimai yra ženkliai mažesni. Visgi, jei mėgstate ilgas maudynes vonioje, nereikėtų jų atsisakyti: šiuo metu galima rasti ir labai kompaktiškų šių įrenginių modelių, kuriuos pavyks įtalpinti ir nedidelėje erdvėje.

Kitaip tariant, šiuo atveju pirmiausia reikėtų susikoncentruoti ne į įrangos dydį, bet į asmeninius poreikius – juk pasirinktais sprendimais teks naudotis ilgus metus. Dušo kabiną rinkitės tuo atveju, jei ilgos maudynės Jūsų visiškai nevilioja ir daug labiau vertinate efektyvumą bei ekonomiškumą: platų šių gaminių asortimentą rasite čia.

Išnaudokite kiekvieną laisvą plotą

Jei į vonios kambarį pažiūrėsite plačiau, net patys nustebsite, kiek daug daiktų čia iš tiesų įmanoma sutalpinti. Ypač verta išnaudoti kampus – čia galima statyti pagrindinę įrangą, įmontuoti kriauklę ar, pavyzdžiui, talpesnę spintelę. Kadangi jie kambaryje yra net keturi, prie kraštų sustatę visus būtiniausius gaminius, turėsite pakankamai vietos patogiam praėjimui – net ir mažesnėje patalpoje šis aspektas išlieka svarbus.

Naudokite kuo daugiau pakabinamos įrangos

Toliau kalbant apie maksimalų erdvės panaudojimą, vertėtų paminėti ir pakabinamus sprendimus. Jei paliksite grindų plotmę tuščią, kambarys vizualiai atrodys šiek tiek didesnis, tačiau šią vietą galite išnaudoti ir kitiems sprendimams. Pavyzdžiui, po spintele padėti dėžes su buitinėmis chemijos priemonėmis. Pakabinamų sprendimų dabar galima rasti tiek tarp baldų, tiek tarp santechnikos įrenginių – būtų apmaudu, jei nepasinaudotumėte tokia galimybe.

Pagalvokite, kokių įrenginių vonios kambaryje galite atsisakyti

Tikrai nesiūlome gyventi be skalbimo mašinos, džiovyklės ar kitos panašios buitinės technikos, tačiau jei yra galimybė, turėtumėte apsvarstyti idėją perkelti juos į kitą patalpą. Vonios kambarys neįsivaizduojamas be pagrindinės įrangos ir kriauklės, o visus kitus gaminius galima pastatyti ir kitur. Jei tokios galimybės nėra, pirmenybę reikėtų teikti funkcionalesniems, siauresniems ar, pavyzdžiui, vienas ant kito sustatomiems modeliams. Įvairių vietą taupančių sprendimų visuomet siūlo Pigu.lt el. parduotuvė.

Įsitikinkite, kad aplinka bus pakankamai tvarkinga

Tikriausiai toks patarimas skamba pakankamai keistai, kadangi sunku numatyti, ar pavyks išsaugoti tvarkingą aplinką. Visgi, Jūs tikrai galite tai padaryti – tereikia įsitikinti, ar kiekvienas daiktas turės konkrečią savo vietą. Pasirūpinkite pakankamu skaičiumi spintelių, pagalvokite, kur laikysite dušo priemones ir visus rankšluosčius – tuomet tiek Jums, tiek namiškiams kur kas lengviau seksis kurti tvarką. Tokioje patalpoje daug maloniau ir patogiau galėsite leisti laiką.

Pakankamai dėmesio skirkite interjero plėtojimui

Stilingas interjeras bet kokiai erdvei prideda jaukumo – ne išimtis yra ir vonios kambarys. Pasistenkite, kad visos detalės derėtų tarpusavyje ir venkite chaotiško dizaino. Nedidelėms erdvėms dažniausiai patartina rinktis šviesesnes spalvų gamas, tačiau jei kruopščiai planuosite kiekvieną akcentą, čia galėsite įtraukti ir tamsesnių atspalvių. Jie šiuo metu yra ypatingai madingi, tad bent kelias detales pridėti yra kone privalu.

Nepamirškite apšvietimo

Paskutinis, tačiau ne mažiau svarbus akcentas yra apšvietimas. Pasistenkite, kad jis būtų kuo natūralesnis, o kampuose nesusidarytų šešėliai. Galima išbandyti ir paviršius, kurie atspindi šviesą – pavyzdžiui, blizgias plyteles. Nepamirškite ir veidrodžio – pagal galimybes jį reikėtų rinktis kuo didesnių išmatavimų. Šie gaminiai dažnai integruojami į spinteles, taigi Jums nereikės veltui eikvoti ir taip ribotos erdvės.

Visi šie patarimai užtikrins, jog net ir labai kompaktiškame kambaryje galėsite sukurti jaukią ir atpalaiduojančią atmosferą. Svarbiausia, kad viską kruopščiai planuotumėte ir skaičiuotumėte – tuomet pavyks išvengti bet kokių kuriozų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų