Kokių patarimų grybautojams duoda policija?

Miškuose savojo laimikio dabar ieško tūkstančiai grybautojų. Tačiau klajonės po miškus gali baigtis ir nelinksmai: kai galvą apsuka baravykai, nesunku ir pasiklysti.

Lietuvos policija pateikė kelis naudingus patarimus, ką reikia žinoti išeinant į mišką.

Pirmiausia – informuokite artimuosius apie planuojamą grybavimo trukmę ir vietovę.

Pasiimkite gerai įkrautą mobilųjį telefoną. Pagal mobiliojo ryšio bokštų fiksuotą signalą Lietuvos policija gali nustatyti preliminarią žmogaus buvimo vietą, taip sumažindami paieškos rajoną.

„Automobiliuose visi turime ryškias, šviesą atspindinčias liemenes, kurias galite pasiimti eidami į mišką – pasiklydus jos gali išgelbėti gyvybę, nes ryškūs drabužiai nesunkiai pastebimi žvalgant iš oro. Gali skambėti juokingai, tačiau ne kartą asmuo buvo rastas pastebėjus ir ryškios spalvos krepšį ar kibirą“, – pataria policija.

Pasiklydus reikia būti kuo atviresnėje vietovėje.

Paieškos orlaiviuose sumontuotos termovizorinės kameros, kurių pagalba galima aptikti šilumą skleidžiančius objektus. Tad jei atėjo tamsus paros metas, turite likti atviroje vietovėje, o pasiimti degtukai ne tik leis išgyventi gamtoje, bet ir padės vykdant paiešką.

Skrydžiams nakties metu pilotai naudoja naktinio matymo akinius, su kuriais gali ganėtinai ryškiai matyti net mažiausius šviesos šaltinius.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų