Spausdinti šį puslapį

Kaip svetainę pritaikyti skirtingiems namiškių poreikiams?

Svetainė labai dažnai tampa ne tik svečių, bet ir visų namiškių susibūrimo vieta, kurioje visi kartu jaukiai leidžiame laisvus vakarus. Būtent dėl šios priežasties ypatingai svarbu šią patalpą įrengti taip, kad joje patogiai galėtų jaustis kiekvienas šeimos narys. Jei gyvenate dviese, tokia užduotis bus itin paprasta, tačiau jeigu svetainėje laiką leidžia kelios skirtingos kartos, padirbėti gali tekti ir šiek tiek daugiau. Visgi, vadovaudamiesi keliais paprastais patarimais, lengvai suplanuosite erdvę taip, kad joje laiką jaukiai galėtų leisti visi namiškiai.

Pasirūpinkite bendra socializacijai skirta erdve

Kad ir kokiems tikslams ketinate pritaikyti savo svetainę, tikriausiai sutiksite, kad ši patalpa yra sukurta bendravimui ir jaukiems pasisėdėjimams – būtent į tai ir turėtumėte susikoncentruoti plėtodami jos interjerą. Pradėkite nuo pagrindinio baldo – sofos, pasirinkimo. Idealiu atveju, ant jos patogiai turėtų susėsti visi namiškiai (dėl to itin mėgstami minkštų kampų modeliai), tačiau jeigu jų skaičius yra pakankamai didelis, verta pagalvoti ir apie kelias papildomas kėdes ar pufus. Svarbiausia, kad visi šeimos nariai galėtų įsitaisyti patogiai – tuomet bus galima daug lengviau atsipalaiduoti ir pasinerti į malonias diskusijas.

Sumaniai įtraukite šiuolaikines technologijas

Taip, labai norėtųsi, kad šiame kambaryje būtų galima apsieiti be televizoriaus ar kolonėlių, tačiau jei planuojate svetainę pritaikyti atpalaiduojančiam laisvalaikiui, tokią situaciją įsivaizduoti būtų pakankamai sunku. Visgi, tai nereiškia, kad televizorių ar kitą prietaisą privalote paversti ryškiausiu patalpos akcentu – jei būsite sumanūs, jie labai subtiliai susilies su visa Jūsų puoselėjama aplinka. Pavyzdžiui, jei televizorius yra pastatytas ant sekcijos, aplink galite padėti pakankamai masyvių suvenyrų, o pultelį ir kitus panašius reikmenis įdėti į stalčių ar žavingą pintinę – tuomet šios detalės kambaryje net nepastebėsite.

Atskirkite kelias zonas skirtingoms veikloms

Nors bendras traukos taškas ir pakankamai didelė sofa kiekvienoje svetainėje yra praktiškai būtini, labai tikėtina, kad toli gražu ne kiekvieną vakarą laiką leisite visi kartu. Tam, kad šioje patalpoje nepradėtumėte jausti trinties, apie tai reikėtų pagalvoti dar planavimo etape – jei erdvę išskaidysite į skirtingas zonas, net ir leisdami laiką tame pačiame kambaryje, vienas kitam netrukdysite.

Jei šeimoje yra jaunesnių atžalų, reikėtų bent dalį kambario paskirti jų žaidimams: tam gali pakakti ir nedidelio kilimėlio. Taip pat pravartu sukurti vienišam atsipalaidavimui skirtą zoną, kurioje galėtumėte jaukiai įsitaisyti su mėgstama knyga – tam puikiai tinka sėdmaišiai, foteliai ar supami krėslai. Svetainėje lygiai taip pat gali būti pastatytas ir darbo stalas su nešiojamu ar stacionariu kompiuteriu (čia galite apžiūrėti jų asortimentą) – jei nedidelį ofisą įrengsite kambario kampe, jis tikrai netaps ryškiausiu patalpos akcentu. Panašių idėjų galima sugalvoti ir daugiau, tačiau turėtumėte pagalvoti, kurios iš jų iš tiesų bus naudingos tiek Jums, tiek ir namiškiams.

Įsitikinkite, kad turėsite pakankamai vietos daiktų sandėliavimui

Kai viename kambaryje laiką leidžia daugiau žmonių, išvengti netvarkos praktiškai neįmanoma, tačiau Jūs galite pasistengti, kad ji būtų kaip įmanoma mažesnė. Tai padaryti padės didesnis kiekis daiktų sandėliavimui skirtų baldų – jei visi jie turės savo vietą, chaosas Jūsų svetainėje apsilankys gerokai rečiau. Tiesa, ne visuomet būtina rinktis tik spinteles ar lentynėles: svetainei puikiai tinka ir papildomą lentyną turintis stalas ar daiktadėžių funkciją atliekantys pufai.

Šioje patalpoje taip pat neapsieinama ir be sekcijos, kuri gali pasiūlyti pakankamai daug vietos tiek asmeniškiems daiktams, tiek ir televizoriui bei kitiems įrenginiams. Šiuos baldus gera kaina galite įsigyti Pigu.lt el. parduotuvėje ar tiesiog paspaudę šią nuorodą: https://pigu.lt/lt/baldai-ir-namu-interjeras/svetaines-baldai/sekcijos.

Papuoškite erdvę sentimentaliais prisiminimais

Bendros fotografijos, visos šeimos išvykų suvenyrai ar kitos panašios detalės bendrai erdvei suteiks jaukumo ir šilumos, tad ir laikas čia bėgs kur kas maloniau. Taip svetainė atrodys labiau personalizuota ir atspindinti būtent Jūsų šeimos vertybes ar tradicijas – tokios charakteringos atmosferos niekam tikrai nepavyks atkartoti.

Pritaikę šiuos patarimus savo svetainei, išplėtosite tokią aplinką, kurioje gerai jausis ne tik visi šeimos nariai, bet ir į svečius užsukę draugę. Planavimo procese su namiškiais turėtumėte padiskutuoti apie kiekvieno iš jų poreikius – tuomet visus juos suderinti seksis kur kas paprasčiau.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)