Kūdikių žaislai: naudingi patarimai

Kūdikiai pirmaisiais savo gyvenimo metais yra itin priklausomi nuo savo tėvų – jie dar negali žodžiais išsakyti, kaip jie jaučiasi, tad tėvai turi gebėti atpažinti, ko jų kūdikiai nori, ir patenkinti šiuos poreikius.

Vienas pagrindinių kūdikių (ir vaikų apskritai) poreikių yra žaidimai. Žaidimai kūdikiams ir vaikams nėra tik pramoga – per žaidimus jie mokosi pažinti pasaulį ir save bei lavina savo gebėjimus, reikalingus suaugusiame amžiuje. Taigi tėvai turėtų atidžiai rinkti žaislus savo kūdikiams.

Ir nors rinkoje žaislai vaikams iki 3 metų yra itin populiarūs ir jų galima rasti pačių įvairiausių, renkant žaislą savo kūdikiui svarbu atkreipti dėmesį į šiuos aspektus:

  • Tinkamumas amžiui

Atkreipkite dėmesį, kad ant žaislo pakuotės būtų nurodyta, jog žaislas yra tinkamas vaikams iki 3 metų amžiaus. Tokie žaislai lavina specifinius kūdikių įgūdžius, reikalingus jų amžiaus tarpsniui, tuo pačiu nėra per daug sudėtingi.

  • Saugumas

Nors ant pakuotės nurodytas tinkamumas amžiui tarsi suponuoja, jog žaislas yra saugus, vien tuo vadovautis nereikėtų. Atkreipkite dėmesį, ar žaislas neturi smulkių detalių (jei pastebite, kad nupirktas žaislas turi tokių – pašalinkite jas).

Taip pat svarbu, kad žaislai nebūtų pagaminti iš plastiko – geriausia rinktis kuo natūralesnių medžiagų sudėties žaislus.

  • Stimuliacija

Žaislai vaikams iki 3 metų turi stimuliuoti jų pojūčius, skatinti pažinimą, ryšį su kitu. Pasirūpinkite, kad žaislas nebūtų tiesiog gražus, o ir turėtų jūsų mažyliui šiokios tokios naudos.

  • Įvairovė

Žaislų įvairovė nereiškia, kad jų pirkti reikia kuo daugiau. Svarbu, kad turimi žaislai skirtųsi: savo tekstūra, formomis, spalvomis ar skleidžiamais garsais. Įvairovė plečia kūdikio suvokimą, skatina mokytis rinktis.

  • Paprastumas

Galiausiai, vienas iš svarbiausių ypatybių renkant žaislus yra jų paprastumas. Kuo neutralesnis žaislas bus, tuo ilgiau juos bus žaidžiama. Be to, neutralus, universaliai pritaikomas žaislas stimuliuoja vaiko vaizduotę ir kūrybiškumą.


Eduko.lt - geriausi edukaciniai žaislai vaikams internetu

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų