Neprižiūrėtas akumuliatorius – neįvykusi kelionė

Kelionių, visokių – artimų ir tolimų, laukime visi. Daugelis žmonių ypač mėgsta keliauti nuosavu automobiliu, nes sako, kad nėra nieko patogiau ir maloniau. Gali būti. Tačiau tuo pat metu nereikia pamiršti, kad priežasčių, dėl kurių kelionė gali taip ir neįvykti, taip pat netrūksta. Viena dažniausiai pasitaikančių – automobilis jus gali pavesti ir neužsivesti. O taip dažniausiai nutinka dėl netinkamai prižiūrimo akumuliatoriaus. Taigi, drąsiai galima sakyti, kad netinkamai prižiūrimas akumuliatorius gali tapti neįvykusios kelionės priežastimi.

Tad skubame pasidalinti keliais patarimais, kaip prižiūrėti akumuliatorių, kad bent kiek sumažintumėte kelionių atšaukimo tikimybę.

Dažnas susiduria su poreikiu pakrauti akumuliatorių, tačiau tikrai ne kiekvienas tai daro tinkamai. Įdomu tai, kad nemaža dalis žmonių galvoja, kad ypač geras pasirinkimas yra palikti krauti akumuliatorių per visą naktį. Neva, tai labai patogu – kol miegi, akumuliatorius kraunasi ir jau ryte galima pradėti kelionę. Tačiau automobilių priežiūros ekspertai pastebi, kad toks sprendimas galimas tik tada, jei įkroviklis yra techniškai tvarkingas. Dėmesį verta atkreipti ir į tai, kad nemažai žmonių galvoja, kad nieko blogo nenutiks, jei akumuliatoriui pasikrovus, bus šiek tiek dar dvesiama jį išjungti (taip, pavyzdžiui, gali nutikti tuo atveju, jei bus nuspęsta palikti akumuliatorių krauti per naktį).

Akumuliatorius gali visiškai pasikrauti, kol jūs miegate. Ir būtent iš karto jį reikėtų ir išjungti – daugiau nedelsti. Priešingu atveju, akumuliatorius gali pernelyg įkaisti, gali išsiskirsti vandens garai, vandenilio dujos, tad gali būti apgadintas aplink esantis turtas; gali kilti pavojus jūsų ar aplinkinių sveikatai. Vis dėlto, net ir laikantis visų šių patarimų, neretai ateina diena, kai akumuliatorius natūraliai nusidėvi ir nebegali daugiau tinkamai atlikti savo funkcijos. Taigi, tokiu atveju, geriausias pasirinkimas yra tiesiog įsigyti naują akumuliatorių. Tiesa, įsigijimui taip pat reikia skirti pakankamai dėmesio – nepamirškite, kad tai yra viena svarbiausių automobilio detalių, todėl suklysti tiesiog negalima. Dėmesį verta atkreipti į tai, kad nemaža dalis žmonių yra įsitikinę, kad perkant akumuliatorių svarbiausiu kriterijumi turėtų tapti prekės ženklas. Vis dėlto, ekspertų teigimu, svarbiausia – kai kita: būtina užtikrinti, kad akumuliatorius puikiai tinka jūsų automobiliui. Visai nesvarbu, kokį automobilį turite – tikrai rasite idealiai jam tinkantį akumuliatorių, čia rasite daugiau info apie tai. Kadangi siūlomas itin didelis akumuliatorių pasirinkimas, galite išbandyti greitąją paiešką.

Tai – sprendimas, dėl kurio vos per kelias akimirkas bus atrinkti tik tie gaminiai, kurie atitinka jūsų numatytus kriterijus. Na, ir, žinoma, reikia nepamiršti, kad jei ilgesnį laiką nesinaudojate automobiliu, tai akumuliatorius praranda savo galią ir gali kilti sunkumų norint užvesti automobilį. Kad taip nenutiktų, būtinos reguliarios kelionės – tai tikrai į naudą jūsų automobilio akumuliatoriui. Taip pat svarbu akcentuoti, kad labai trumpi atstumai – taip pat ne į naudą jūsų akumuliatoriui, reikėtų rinktis šiek tiek ilgesnes, bent keliolikos ar kelių dešimčių distancijas. Kai keliauti po svečiais šalis šiais mėtais nėra taip saugu, kaip anksčiau, puikiu pasirinkimu tampa kelionės nuosavu automobiliu po savo gimtą šalį.

Vis dėlto, jei kelionę planuojate iš anksto, iki jos likusias dienas tiesiog privalote tinkamai išnaudoti. Ir vienas dalykų, kurį tiesiog padaryti, tai – įsitikinti, kad akumuliatoriaus būklė yra gera. Na, o ji tokia ir bus, jei jau dabar pakoreguosite savo elgesį ir pradėsite laikytis šių patarimų. Tinkamai prižiūrėtas akumuliatorius – maloni ir patogi kelionė iš anksto numatytu laiku.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų