Prasidėjo lašišų ir šlakių žvejybos sezonas

Rugsėjo 1-ąją prasidėjo lašišų ir šlakių žvejybos sezonas – išduodamos žvejo mėgėjo kortelės šioms žuvims žvejoti iki spalio 15 d. Neryje ir tose upėse, kurios nurodytos Limituotos žvejybos vidaus vandenyse tvarkos apraše. Nemune nuo šių metų draudžiama žvejoti į nerštą traukiančias lašišas.

Žvejojantiems lašišas ir šlakius vertėtų nepamiršti, kad nuo rugsėjo 16 d. iki spalio 15 d. taip pat draudžiama žvejoti ties Neries, Šventosios, Jūros, Minijos ir Žeimenos pagrindinių intakų žiotimis.

Žvejo mėgėjo kortelės lašišoms ir šlakiams būna tik paros galiojimo trukmės, jas privalu turėti žvejybos vietoje.

Kortelėje nurodytame upės ruože galima pradėti žvejoti ne anksčiau kaip valanda iki saulės patekėjimo ir reikia užbaigti ne vėliau kaip valanda po saulės laidos. Ši kortelė suteikia teisę paimti vieną lašišą arba šlakį (ne mažesnius kaip 65 cm dydžio) nuo rugsėjo 1 d. iki rugsėjo 30 d., o nuo spalio 1 d. iki spalio 15 d. visas sugautas lašišas ir šlakius privalu paleisti net ir turint žvejo mėgėjo kortelę.

Po spalio 15-osios limituota lašišų ir šlakių žvejyba draudžiama ir žvejo mėgėjo kortelės nebeišduodamos, o daugelyje lašišų ir šlakių migracijai ir nerštui svarbių upių ruožų, nurodytų Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 4 priede, įsigalioja draudimas žvejoti bet kokias žuvis. Išneršusias ir grįžtančias į Baltijos jūrą lašišas vėl leidžiama žvejoti nuo gruodžio 26 d.

Žvejo mėgėjo korteles galima įsigyti per Aplinkosaugos leidimų informacinę sistemą (ALIS), „Perlo“ terminaluose, „Tiketoje“ ir „Maxima“ parduotuvių kasose.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų