Spausdinti šį puslapį

Kaip išrinkti vietą lentynai?

Nauja lentyna skirta ne tik patogesniam gyvenimui, bet ir gali tapti svarbia interjero detale. Todėl išrinkti vietą, kurioje ją kabinsite reikia atsakingai ir gerai apsvarsčius, ar ši vieta tikrai tinkama.

Juk nesinori vėliau galvoti, kad lentyna buvo pakabinta ne toje vietoje, kuri yra jai tinkamiausia, tačiau vengti pakeisti jos lokaciją dėl sienoje atsirasiančių skylių.

Lentynų tipai

Lentynos gali būti labai įvairios. Keletas iš jų tipų :

  • knygų lentynos;
  • Kampinės lentynos;
  • Stiklinės lentynos;
  • Lentynėlės;
  • Vielinės lentynos;
  • Pastatomos lentynos

Prieš rinkdamiesi lentyną įvertinkite turimą namų erdvę, ir tai, kuri lentyna labiausiai atitinka jūsų poreikius. Ar reikalinga itin tvirta knygų lentyna, o galbūt norite nedidelės dekoracijos, ant kurios laikysite savo kelionių nuotraukas ar augalus?

Išsirinkus lentyną, laikas išsirinkti vietą, tinkamiausią lentynai. Taigi, toliau aptarsime kaip išsirinkti vietą lentynai. Šie patarimai taip pat gali jums padėti apsispręsti ir kuris lentynų tipas labiausiai tinka jums.

Kur dėti lentyną?

Visi žinome, kad namie reikalingos lentynos, ir jos yra labai praktiškos tiek siekiant pagyvinti interjerą, tiek norint optimizuoti turimų daiktų laikymą ir suvaldyti namie esančius daiktus bei dekoracijas. Todėl tinkamas vietos lentynai išrinkimas yra itin svarbu, siekiant kad namų erdvės būtų maksimaliai funkcionalios ir namai būtų estetiški.

Svetainė

Svetainė - kambarys, kuriame lentynos yra nepamainomos. Visų pirma, būtent čia praleidžiame daugiausiai laiko, tad šios erdvės patogumas ir jaukumas turėtų būti vienas iš prioritetų įsirenginėjant namus.

Kai kalbame apie svetainės erdves, lentyna - nepamainoma. Ji gali būti ir dekoracija, ir funkcionalus praktiškas sprendimas siekiant sukurti vietą daiktams, kurie kitu atveju neturi vietos. Norisi, kad šioje erdvėje atsirastų vietos nuotraukoms, augalams, bei įvairioms kasdienėms smulkmenoms (tokioms kaip vaiko žaislai). Tam puikiai tiks nedidelės pakabinomos lentynos. Jei norite ant lentynos laikyti knygas ar kitus sunkesnius daiktus, svarbu įsitikinkite, kad lentyna atlaikys ant jos dedamų daiktų svorį.

Virtuvė

Papildoma vieta daiktų laikymui labai naudinga ir virtuvėje, kur daug smulkių daiktų ir jei jie visi atsidurs stalčiuje, gali būti sunku juos rasti ar pasiekti maisto gaminimo sūkuryje.
Virtuvinės lentynos turi būti itin atsakingai ir tvirtai pritvirtintos, turint omenyje tai, kad virtuvėje nemažai aštrių bei pavojingų daiktų. Juk niekas nenori, kad virtuvės gaminimo įrankiai staiga pradėtų slysti ir visur kristi?
Tačiau turint omenyje, kad virtuvė - viena “daiktingiausių” patalpų namuose, lentynos joje praverčia organizuojant daiktų laikymą bei sukuriant erdvę su lengvai pasiekiamais daiktais patogiam ir greitam maisto gaminimui.

Vonios kambarys

Vonioje lentynos - nepamainomos. Nuo mažos lentynėlės, skirtos pasidėti naudojamus produktus duše, iki platesnės po veidrodžiu pakabinamos lentynos, kuri leis rytais patogiai pasiruošti į darbą ar mokyklą ir saugiai laikys visas kasdienes priemones higienai.
Taip pat puiki idėja turėti lentyną skirtą švariems rankšluoščiams ar atsarginiams produktams, kad kažko prireikus, jums nereiktų ilgai ieškoti vieno ar kito daikto, nes pastarasis jau būtų toje pačioje patalpoje, kaip ir jūs.

Taigi, lentynos gali tapti svarbia interjero detale ir yra naudingos daugumoje, jei ne visose, patalpose. Jos gali būti ir dekoracija, skirta suvenyrams ar nuotraukoms, bei funkcionalia detale, padėsiančia jums organizuoti maisto gamybą ar produktus, naudojamus vonios kambaryje.

Norite naujos lentynos, bet nežinote, kur jos ieškoti?
Apsilankykite Senukai.lt internetinėje parduotuvėje. Platus pasirinkimas garantuoja, kad rasite jums tinkamiausią lentyną.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)