Kaip išsirinkti vairavimo mokyklą?

Vairuotojams, įvykdžiusiems Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą ir dėl to praradusiems vairavimo teises, taip pat vairuotojams, neturintiems dvejų metų vairavimo stažo ir pažeidusiems KET (tačiau nepraradusiems dėl to vairavimo teisių) yra privaloma dalyvauti papildomuose vairavimo kursuose.

Papildomi vairavimo kursai vairuotojams padeda įgyti supratimą apie įvykdytus pažeidimus ir tai, kaip jų išvengti ateityje. Taip pat – atnaujinti savo vairavimo įgūdžius bei teorines žinias. Baigus papildomus vairavimo kursus, vairuotojas įgyja tai patvirtinantį pažymėjimą ir, esant poreikiui, gali kreiptis dėl vairavimo teisių išdavimo.

Taigi papildomi vairavimo kursai yra neišvengiami atlikus administracinį KET pažeidimą ar praradus vairavimo teises dėl KET pažeidimų bei siekiant tęsti transporto priemonės vairavimą. O kad šis procesas praeitų kuo sklandžiau, svarbu pasirinkti tinkamą vairavimo mokyklą. Šiame straipsnyje apžvelgiame punktus, į ką atkreipti dėmesį, renkantis vairavimo mokyklą papildomiems vairavimo kursams:

  • Palyginkite programas ir jų kainas

Nors papildomi vairavimo kursai visose vairavimo mokyklose yra gana panašūs, gali šiek tiek skirtis jų trukmė ir pobūdis. Kai kuriose mokyklose kursai būna trumpesni, tad vertėtų įsivertinti savo įgūdžius ir tai, ar pakaks laiko įgyti reikalingų žinių jose.

Taip pat skiriasi ir papildomų kursų kainos. Identiška programa vienoje mokykloje gali kainuoti daug brangiau, negu kitoje. Įsivertinkite savo biudžetą.

  • Įvertinkite atsiliepimus

Vertėtų pasiskaityti atsiliepimus apie vairavimo mokyklas jų internetiniuose puslapiuose, specializuotuose portaluose ar socialiniuose tinkluose. Pasiteiraukite draugų ar pažįstamų rekomendacijų – galbūt išgirsite naudingų patarimų.

  • Pasidomėkite mokyklose dirbančiais specialistais

Pasidomėkite mokyklose dirbančių specialistų kvalifikacija, darbine patirtimi, jų darbo rezultatais. Tą galima padaryti tiesiog pasiskambinus į vairavimo mokyklas ar panaršius vairavimo mokyklų internetiniuose puslapiuose.

  • Apsilankykite vairavimo mokyklose

Geriausias būdas pasirinkti tinkamiausią vairavimo mokyklą yra apsilankant keliose skirtingose. Nuvykę į gyvą konsultaciją sužinosite, kokie reikalavimai vairutojams yra taikomi, ko galite tikėtis iš būsimųjų kursų. Taip pat gyvos konsultacijos metu galėsite susipažinti su ten dirbančiais specialistais. Galiausiai, nuvykę į kelias vairavimo mokyklas lengviau suprasite, kur geriausiai jaučiatės patys.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų