Nuo šeštadienio – karantinas visoje šalyje

Nuo lapkričio 7 d. iki 29 d. šalyje bus draudžiami visi organizuojami kultūros, pramogų ir sporto renginiai, išskyrus aukšto meistriškumo sporto varžybas, kai jos vyksta be žiūrovų, ir laidotuvės, kai jose dalyvauja ne daugiau nei 10 asmenų, išskyrus šeimos narius ir ritualines paslaugas teikiančius asmenis.

Taip pat draudžiamas kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigų lankymas, išskyrus bibliotekas, aukšto meistriškumo sporto pratybas ir individualius fizinio aktyvumo užsiėmimus, teikiamus fizinio aktyvumo ar sporto specialisto, instruktoriaus ar fizinio aktyvumo ar sporto specialisto paslaugų teikėjo.

Viešojo maitinimo įstaigos negalės aptarnauti lankytojų, tačiau galės tiekti maistą išsinešti. Taisyklė bus taikoma restoranams, kavinėms, barams, naktiniams klubams, lošimo namams, lažybų ir totalizatorių punktams.

Tęsti darbą galės įmonių, įstaigų patalpose veikiančios maitinimo įstaigos, tiekiančios maistą tų įmonių, įstaigų darbuotojams.

Prekybos ir paslaugų teikimo veikla nebus stabdoma, tačiau turės būti užtikrinamas 10 kvadratinių metrų prekybos plotas vienam lankytojui arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas klientas. Šis reikalavimas bus taikomas ir šalia parduotuvių, prekybos centrų, turgaviečių esančiose teritorijose.

Viešose vietose bus draudžiama burtis didesnėmis nei 5 žmonių grupėmis, išskyrus šeimos narius, ir privaloma laikytis mažiausiai 2 metrų atstumo. Vyresni nei 6-erių metų asmenys privalės dėvėti apsaugines veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones.

Reikalavimas dėvėti kaukes nebus taikomas sportuojantiems asmenims, profesionaliems sportininkams treniruočių bei varžybų metu ir neįgaliesiems, kurie dėl sveikatos būklės kaukių dėvėti negali. Nusiimti kaukę leidžiama teikiant paslaugas, kurių negalima suteikti būnant su kauke, už gyvenamosios vietovės ribų ir kai šalia nėra kitų asmenų 20 metrų spinduliu.

Važiuoti miesto, tarpmiestiniu ir priemiestiniu transportu bus galima tik užimant sėdimą vietą, išlaikant mažiausiai vieno metro atstumą.

Gyventojams rekomenduojama atsisakyti nebūtinų kelionių ir palikti gyvenamąją vietą tik vykstant į darbus, prekybos vietas, dėl sveikatos priežiūros paslaugų.

Užsieniečiai gali atvykti į Lietuvą tik pagal Vyriausybės nutarime numatytas išimtis.

Valstybės ir savivaldybių įstaigose darbas turės būti organizuojamas nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai atitinkamas funkcijas būtina atlikti darbo vietoje. Privačiam sektoriui rekomenduojama dirbti tokia pat darbo organizavimo forma kaip ir viešajame sektoriuje.

Ikimokyklinukai ir pradinukai, taip pat specialiųjų mokyklų mokiniai galės toliau lankyti ugdymo įstaigas, tačiau vyresniems moksleiviams pamokos turės būti organizuojamos nuotoliniu būdu arba derinant nuotolinį su kasdieniu būdu. Neformalusis švietimas bus vykdomas nuotoliniu būdu arba stabdomas, profesinis mokymas ir aukštojo mokslo studijos – nuotoliniu būdu.

Globos namuose bus draudžiamas gyventojų lankymas.

Pacientų lankymas bus draudžiamas ir gydymo įstaigose, išskyrus terminalinės būklės pacientų, pacientų iki 14-os metų ir gimdyvių lankymą įstaigos vadovo leidimu.

Šeimos gydytojas, įvertinęs paciento sveikatos būklę, turės pasirinkti paciento interesus atitinkantį paslaugos teikimo būdą – kontaktinį arba nuotolinį.

Bus teikiamos odontologijos, nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros, vaikų ir suaugusiųjų skiepijimo paslaugos.

Už inf.

lazybos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų