Spausdinti šį puslapį

Liaušių kaimo bendruomenės veikla skelbiama jau ir internetinėje erdvėje

Šiuolaikiniame pasaulyje veikloms ir paslaugoms vis sparčiau keliantis į skaitmeninę erdvę, Liaušių kaimo bendruomenė žengia naują žingsnį – pristato savo tinklapį.

Liaušių kaimo bendruomenė yra itin aktyvi ir dalyvauja skirtinguose projektuose – teikia paraiškas Ukmergės rajono savivaldybei, LR Žemės ūkio ministerijai, Nacionalinė mokėjimo agentūrai (NMA). Bendruomenė didžiuojasi savo pilietiškumo jausmu ir itin vieningais nariais, kurie visada siekia aukštesnių tikslų.

Aktyviu bendruomenės veiklos pavyzdžiu tapo sėkmingas dalyvavimas projekto „Prisijungusi Lietuva“ inicijuojamame Bendruomenių įtinklinimo projektų konkurse. Liaušių kaimo organizacija tapo viena iš 120-ies bendruomenių laimėtoja ir gavo galimybę įgyvendinti savo bendruomenės įtinklinimo projektą – sukurti tinklapį, kuriame galėtų dalintis veiklos pasiekimais ne tik su organizacijos nariais.

Projekto pradžioje bendruomenė parengė tikslų planą, kaip atliks tinklapio kūrimo darbus. Pirmiausia suorganizuotas bendruomenės susirinkimas, kurio metu nariai turėjo galimybę išsakyti savo pasiūlymus ir norus. Tuomet organizacija nusipirko domeną, užsisakė publikavimo ir elektroninio pašto paslaugas, su IT specialistais tarėsi dėl tinklapio dizaino bei kitų techninių klausimų. Vasarą buvo sukurtas tinklapis www.liausiai.lt ir dabar galima iš arčiau pamatyti įtinklintos bendruomenės gyvenimą. Naujame projekte atsispindi bendruomenės bendradarbiavimas su biblioteka organizuojant ir dalyvaujant teminėse akcijose: „Senjorų dienos internete“, „Saugesnio interneto savaitė“, „Skaitmeninė savaitė“. Tinklapyje taip pat galima rasti informaciją apie renginius, įgyvendintus projektus bei aktualią informaciją apie organizuojamas veiklas.
Liaušių kaimo bendruomenės pirmininkė Žydrė Narškevičė dalyvavimą projekte vertina teigiamai, nes tai buvo puiki proga bendruomeninį gyvenimą praturtinti elektronine erdve. „Bendruomenės nariai gali matyti organizacijos veiklą internete, viešinamus renginius, projektus“, – teigia ji. Daug narių įsitraukė į tinklapio kūrimo procesą, liaušiškiai kartu rinko informaciją apie Liaušių kaimą ir gyventojų siūlomas paslaugas. Todėl nenuostabu, kad rezultatas džiugina ir pačius bendruomenės narius.

Ž. Narškevičė sako, kad tinklapio sukūrimas padėjo bendruomenei lengviau įsitraukti į skaitmeninę erdvę. „Dabar esame matomi skaitmeninė erdvėje, tikimės, kad informacija apie bendruomenės veiklą pasieks daugiau gyventojų, tapsime labiau pastebimi ir matomi“, – teigia pirmininkė.
Apsilankykite tinklapyje www.liausiai.lt ir iš arčiau pamatykite įtinklintos bendruomenės gyvenimą.

Projektas „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė” vykdo Bendruomenių įtinklinimo projektų konkursą, skirtą bendruomenėms, siekiančioms plačiau pritaikyti interneto galimybes savo kasdieninėje veikloje. Pagrindinis konkurso tikslas – skatinti gyvenamosios vietovės bendruomenės dalį veiklų perkelti į elektroninę erdvę, pasitelkiant informacines ir ryšių technologijas, kurti naujas ar tobulinti jau esamas paslaugas bendruomenės nariams ir taip paskatinti gyventojus naudotis internetu. Daugiau apie projektą – svetainėje www.prisijungusi.lt.

Liaušių kaimo bendruomenės tinklapis www.liausiai.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)