Kokios skolos yra nurašomos bankrutavusiam fiziniam asmeniui?

Fizinio asmens bankrotas – tai procesas, dėl kurio įgyvendinimo gali kreiptis kiekvienas asmuo, turintis ne mažiau negu 15 175 eurų skolų ir atitinkantis būtinas sąlygas. Jei keliamas sąlygas asmuo atitinka 3 – ejus kiekvieną mėnesį jis moka teismo nustatytas pinigų sumas savo kreditoriams. Šiam laikotarpiui pasibaigus, visos lijusios skolos yra nurašomos, išskyrus tam tikras išimtis. Taigi, kviečiame apie tai sužinoti daugiau.

Nurašomos visos skolos, išskyrus keletą išimčių. Kokių?

Jei asmuo visus trejus metus sąžiningai kas mėnesį moka teismo nustatytą pinigų sumą, ir laikosi kitų jam keliamų reikalavimų, tai šiam laikotarpiui pasibaigus, nurašomos visos skolos, išskyrus:

• lėšos, kurios yra skirtos vaikui arba įvaikiui išlaikyti (alimentai);
• baudos, kurios kilo dėl administracinių pažeidimų arba dėl nusikalstamos veikos.

Kokie pasikeitimai įsigaliojo nuo 2020 01 01?

Taigi, kaip matyti, egzistuoja vos kelių rūšių skolos, kurios negali būti nurašomos. Tačiau dėmesį verta atkreipti ir į tai, kad taip buvo tikrai ne visą laiką – visai neseniai, tik nuo 2020 01 01 įsigaliojo tam tikri pokyčiai, dėl kurių šiandien situacija pakankamai patraukli bankrutuojančiam asmeniui. Dėmesį verta atkreipti į tai, kad iki pat 2020 01 01 prie nenurašomų skolų buvo priskiriamos ir dar kelios jų rūšys, tai: skolos, kilusios dėl kūno suluošinimo ar mirties; o taip pat ir skolos, kurios kilo dėl nusikalstama veika padarytos žalos atlyginimo. Taigi, apibendrinant galima daryti išvadą, kad bankrotą patiriančių asmenų situacija skolų nurašymo klausimu dar niekada nebuvo tokia gera, kaip dabar – nenurašomos tik vos dviejų rūšių skolos.

Vis dėlto, skolų rūšys, kurios bus nurašomos, nėra vienintelis dalykas, kurį vertėtų žinoti žmogui, ketinančiam paskelbti asmeninį bankrotą. Yra ir daugiau dalykų, su kuriais privalu susipažinti iš anksto, pavyzdžiui, kokias sąlygas turi atitikti asmuo, kad jam apskritai būtų iškelta ši byla. Taigi, jei ieškote tik konsultacijos, o galbūt ir patikimų specialistų, kurie galėtų atstovauti jus viso šio proceso metu, jums gali padėti fizinio asmens bankroto administratorius – Stiprus žmogus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų