Spausdinti šį puslapį

Steigiami nauji senelių globos namai „Lumos“

Jonavos rajone, Batėgalos kaime, steigiami nauji, jaukūs, šiuolaikiški senjorų globos-slaugos namai – Batėgalos senelių namai „Lumos“.

Vienu metu juose galės įsikurti 40 senyvo amžiaus asmenų. Įstaiga bus atvira ir vietos bendruomenei.

Batėgalos senelių namų direktorė Rita Volodzkienė pasakoja, kad įstaiga įsikurs rekonstruotose buvusio vaikų darželio patalpose. Paskolą projektui suteikė Kėdainių krašto kredito unija. Šiuo metu įrenginėjama 16 gyvenamųjų kambarių, užimtumo organizavimo ir poilsio erdvės, gydytojo ir procedūrų kabinetai, administracijos patalpos, virtuvė, skalbykla, sanitariniai mazgai ir kitos patalpos.

Lauke įrenginėjamas fontanas, pavėsinė, suoliukai, tiesiami nauji takeliai ir statoma terasa su vaizdu į mišką.

Patogu ir gyventojams, ir darbuotojams

Senelių namai įsikūrę ramioje vietoje netoli miško. Namai yra strategiškai patogioje vietoje, tarp Jonavos (15 km iki miesto centro) bei Kauno (25 km iki miesto centro). Įstaigą galima pasiekti ir viešuoju transportu. Autobusai iš Jonavos ir Kauno kursuoja kiekvieną dieną, o stotelė yra vos 200 m nuo senelių namų.

Gyventojams siūlomi dviviečiai ir triviečiai kambariai su asmeniniais wc, televizoriais ir visais baldais. Patogiam judėjimui skirti vežimėliai, naujas didelis liftas, specialios lovos, čiužiniai, keltuvai.

Maitinimas bus organizuojamas dideliame gražiame valgomajame, gyventojai galės valgyti kiek nori ir kada nori, tačiau pagal daktaro ir dietologo rekomendacijas. Kiekviename aukšte įrengtos papildomos virtuvėlės, kuriose senjorai laisvalaikiu galės gaminti kepinius, išgerti kavos, arbatos.

Globos namuose senoliams visą parą bus teikiama profesionali medikų priežiūra. Gyventojų bei darbuotojų patogumui, prireikus, kambariuose bus statomos funkcinės lovos. Keliais mygtukų paspaudimais valdomos lovos lengvai prisitaikys prie patogios gulėti pozicijos ir tuo pačiu palengvins aptarnaujančio personalo darbą.

Turiningas laisvalaikis

Senelių namų direktorė sako, jog turiningas ir lavinantis laisvalaikis yra vienas iš įstaigos prioritetų. Gyventojai bus kasdien kviečiami dalyvauti užimtumo grupėse kartu su socialine darbuotoja: žaisti stalo žaidimus, mankštintis, piešti, šokti ir dainuoti, kartu žiūrėti filmus, skaityti ir t. t.

Užimtumo veikla kiekvienam bus parenkama ir individualiai, atsižvelgiant į fizines galimybes, savarankiškumą, pomėgius. Įstaigoje lankysis įvairūs meno kolektyvai, kurie gyventojams dovanos išskirtinius renginius. Įvairių sričių lektoriai skaitys paskaitas aktualiomis temomis.

Senjorams bus suteikiama galimybė naudotis grožio specialistų paslaugomis (masažai, kirpykla, manikiūras, pedikiūras ir pan.). Be to, gyventojai bus kviečiami dalyvauti Valstybinių švenčių minėjimuose, švęsti kalendorines ir asmenines šventes.

Mūsų siekiai

Siekiame sudaryti gyventojams orias, jų lūkesčius atitinkančias gyvenimo sąlygas puikioje aplinkoje. Puoselėsime religines vertybes. Veiklą vystysime pagarbos, paslaugumo ir pasitikėjimo pagrindu, sieksime, kad šiais principais būtų paremti tarpusavio santykiai, organizuojamos pramogos ir laisvalaikis.

Senelių namai duris atvers jau šių metų gruodį.

Siekiant išvengti eilių, paskelbta išankstinė rezervacija.

Apsilankykite www.bategalosseneliai.lt,

susisiekite telefonu 8 634 64997 ar el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)