Terasos ir kiemo puošimas: kas tinka rudens sezonui?

Ar terasa bei jaukus kiemas naudingi tik vasarą? Tikrai ne! Net ir permainingi rudeniniai orai neturėtų atbaidyti noro papuošti namų bei lauko erdvę ir suteikti jaukaus išskirtinumo. Iš tiesų, ruduo labai savotiškas ir kupinas spalvų metų laikas, tad pasitelkiant šio sezono gėrybes galima sukurti unikalią erdvę ir savo namuose. Erdvus balkonas ar lauko terasa - vietos, kurias nesunku paversti ypatinga ramybės oaze. Atkreipiame dėmesį į keletą idėjų, kurios pravers kuriant skoningą ir akį traukiančią aplinką.

Žydinti puošmena - vėlyvosios gėlės

Tiems, kuriems ypatingai patinka gėlės, nereikėtų nusiminti. Čia dar tikrai gausu vietos pasireikšti kūrybiškoms idėjoms bei fantazijai. Tereikia pasidomėti, kokios gėlės gali džiuginti lauko erdvę net ir šaltesniuoju oru. Rudens laikotarpiu populiariu pasirinkimu tampa tokie augalai kaip viržiai, skirtingų rūšių šalavijai, kai kurių veislių varpiniai variantai, vėlyvosios chrizantemos, astrai ir kt. Visuomet tokių kompozicijų derinius galima papuošti įvairiomis smilgomis. Užtenka tik trupučio žinių, kurie vėlyvieji augalai nebijo didelių šalnų. Tiesa, žydinčius augalus nakčiai vis tik rekomenduojama uždengti. Visa kita - jūsų kūryba! 

Grožio, stiliaus ir jaukumo suteikiantis apšvietimas

Tinkamas apšvietimas - puikus dizainą ir stilingumą pabrėžiantis elementas ne tik vidaus, bet ir lauko aplinkoje. Šioje vietoje turite išties platų pasirinkimą. Prekybos vietose bei internetu galima rasti daugybę skirtingų alternatyvų: nuo išskirtinių formų lauko žibintų iki šviečiančių girliandų. Svarbiausia atrasti, kokios sodo dekoracijos ir kurie apšvietimo elementai jus džiugins labiausiai. Juk ruduo yra tas laikotarpis, kai temsta daug greičiau, o pasitelkus tinkamas dekoracijų bei apšvietimo detales įnešti žaismingumo ir grožio - išties paprasta! 

Natūralios dekoracijos - gėrybės iš daržo ir sodo

Manote, kad gardžios rudens gėrybės tinkamos tik jūsų stalui? Tuomet išties klystate! Daržovės iš daržo gali tapti puikia terasos, balkono ar netgi kiemo puošmena. Daržo karalius moliūgas, skirtingų spalvų cukinijos, svarainiai, obuoliai ar kitos, jūsų nuomone, tinkančios papuošimui gėrybės suteiks išskirtinio įvaizdžio ir rudeninio grožio bet kuriai erdvei. Papuoškite terasos kraštą, laiptus prie įėjimo ar sudėkite skanėstus į dailią pintinę. Drąsiai kurkite įvairias kompozicijas iš turimų medžiagų ir netrukus pastebėsite, kiek daug jaukumo jūsų darbas suteikia.

Atminkite, kad kuriant namų, kiemo ir terasų grožį nebūtina vadovautis jokiomis taisyklėmis. Natūralu, kad jaukiausia jums bus ten, kur viskas sukurta būtent pagal jūsų asmeninius poreikius.


Reklama: Terasines lentas

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Fausta 2022-07-25 14:58
Visai neseniai su vyrų pasistatėme terasą ir vis galvojame, kaip ją papuošti. Minčių buvo įvairiausių, todėl vis sėmiuosi įkvėpimo internete... Galvojome ir apie augalus ir apie įvairius šviestuvus, bet kol kas įsigyjome lempučių terasai. Atrodo tai labai gražiai, o ypač vakare, kai sutemsta. :D
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų