Spausdinti šį puslapį

Lietuviškų džemperių deriniai prie sijono: nuo elegancijos iki laisvumo

Džemperiai dažnai vadinami vienu laisviausiu drabužiu, kuris, tiesa, tinkamai suderinus su kitais rūbais – gali ne tik labai puikiai atrodyti, tačiau padėti skleistis Jūsų moteriškumui. Geriausias pasirinkimas, žinoma, ekologiški, natūralūs, tad odai labai malonūs, vienetiniai džemperiai, kurie kurti menininkų, tad perteikia tam tikras idėjas, mintis, galiausiai, net žmogaus, kuris nešioja drabužį, filosofiją. Tiesa, kai kurioms moterims ir merginoms vis dar atrodo, kad džemperiai yra laisvalaikio drabužis. Ar taip ir yra? Nebūtinai. Viskas priklauso nuo to - koks džemperis bus pasirenkamas ir kaip jis bus derinamas su kitais rūbais.

Lietuviškų džemperių pasiūla rinkoje

Klausimas atrodo kvailas? Tačiau tikrai nėra, kadangi šiuo metu rinkoje siūlomų džemperių pasirinkimas labai platus, tad tai dažniausiai skatina plačiau pagalvoti – kas tai per drabužis ir kaip tikrai rasti geriausią kainos bei kokybės santykį. Trumpai tariant – tai rūbas, kuris gali būti priskiriamas prie laisvalaikio aprangos, tam tikro stiliaus diapazone – atrodyti sportinis ir net klasikinis. Svarbiausias jo bruožas – patogumas bei universalumas, tad nieko keisto, kad šiuo metu dažniausiai perkami ir labiausiai vertinami unisex tipo lietuviški džemperiai, kurie taip pat gali būti ir oversize tipo.

Šis patogus drabužis gali būti gaminamas iš labai skirtingo audinio. Dažniausiai gaminamas iš trikotažo, tačiau mes siūlome rinktis medvilninius. Jie ne tik labai malonūs odai, tačiau taip pat padeda išvengti bet kokių galimų alergijų, lengvai prižiūrimi ir ilgai tarnauja, kadangi natūralus pluoštas – ilgaamžis pasirinkimas.

Vėsiajam metų laikui dažniausiai gaminami drabužiai su pamušalu, galbūt net papildomu apšiltinimu, vasarai – plonesni, kurie suteikia galimybę odai kvėpuoti, padeda išvengti prakaitavimo. Svarbiausia vengti sintetinių gaminių, kadangi jie gal ir pigesni, tačiau ne tokios geros kokybės, nešiojant kasdien – kelia diskomfortą.

O kur dar stilių pasiūla, kuri dažniausiai ir tampa esminiu aspektu renkantis Jums labiausiai tinkamus. Būtent derinant džemperius prie sijonų bei suknelių reikia  skirti kuo daugiau dėmesio stiliui. O radus patikimą prekybos vietą, kurioje visi gaminiai bus labai geros kokybės – tinkamiausio stiliaus pasirinkimas bus greitas, paprastas ir tuo pačiu malonus darbas.

Įvaizdžio tėkmėje

Nors šiuo metu prekybos vietose džemperių pasirinkimas yra labai platus, tačiau taip buvo ne visada. Tam tikru metu šie drabužiai buvo priskirti tik sportuojantiems, o laikyti juos klasikiniais buvo nuodėmė. Šis drabužis ypač išpopuliarėjo praėjusio amžiaus II dešimtmetyje amerikiečio Benjaminas Russellas, kuris išleido rūbų liniją atimančią žadą. Tiksliau neįprastą tuometinei madai, tad tam tikra prasme – šokiruojančią. Tiesa, tai buvo ne dizaineris, tačiau sportininkas, kuriam niekaip nepavyko rasti patogių drabužių sporto metu. O juk tai – labai svarbu, kadangi geras rūbas padeda išvengti judėjimo diskomforto. Taigi, kartu su savo tėčiu jis kūrė drabužių modelius, derino variantus, kol galiausiai pagamino lengvos medžiagos, krentantį džemperį, kuris ir tapo šiuolaikinio drabužio prototipu. Pirmieji, kurie pradėjo pirkti šiuos drabužius – futbolininkai, o galiausiai jie išėjo iš sporto rinkos ribų ir tapo daugelio pasirinkimu kiekvienai dienai.

Džemperio derinimas prie trumpo sijono

Visos moterys bei merginos turėtų rinktis tokius džemperius, kurie ne tik tinka joms pagal dydį, tačiau taip pat yra unikalaus dizaino. Tik tokiu atveju derinimas prie trumpo sijono dažniausiai nudžiugina rezultatu, kuris ne tik estetiškai patrauklus, tačiau ir labai patogus.

Lengvai apkritusio džemperio derinimas prie mini sijono – jau vadinamas klasika, kadangi taip sujungiamas lengvumas ir paprastumas kartu su seksualumu, kurį dažniausiai nori parodyti moterys, tiesa, neakivaizdžiai. Nors iki šiol šis derinys buvo dažnai vadinamas jaunų merginu klasika, tačiau vis dažniau pasirenkamas ir vyresnio amžiaus moterų, kurios renkasi derinius, kurie padeda puikiai atrodyti ir tuo pačiu patogiai judėti. Juk šiais laikais moterys yra labai aktyvios, labai daug dirba, veikia, juda, tad be geros aprangos – nei iš vietos. O suderinus patogius drabužius su stilingais akcentais – galima pabrėžti moteriškumą bei išlikti gaiviai.

Jeigu norite atrodyti ne tik stilingai, tačiau ir unikaliai – tokiu atveju geras pasirinkimas yra tokie džemperiai, kuriuose yra tam tikri užrašai arba vizualika, kuri atskleidžia tam tikrą mintį. Natūralu, kad tuomet reikia rinktis drabužius pagal savo filosofiją, kad rūbas gebėtų perteikti Jūsų vidinį pasaulį. Lygiai taip pat verta rinktis ir dekoruotus sijonus, kurie gali būti su nėriniais, papuošimais, kaspinėliais... Visi jie suteiks lengvam, laisvalaikio stiliui daugiau klasikos, pabrėš moters figūros linijas.

Nepamirškite, kad daugiau yra mažiau, tad kartais geriau rinktis kuklesnius džemperius bei ne tokius išraiškingus sijonus. Tuomet derinimas bus paprastesnis.

Džemperis ir pieštuko formos sijonas

Jeigu trumpi sijonai tikrai yra jaunų merginų pasirinkimas, kurios dažniausiai nebijo rodyti kojų, tai pieštuko formos sijonas, kuris dažniausiai yra iki kelių – puikus pasirinkimas vyresnio amžiaus moterims. Ypač toms, kurios turi „palaikyti“ tam tikrą stilių darbe, pavyzdžiui, dėl etiketo. Kadangi tokie sijonai yra kur kas kuklesni – puikiai atrodys džemperiai, kurie yra vienos spalvos ir dekoruoti kokia nors įmantria vizualika bei sijonai, kurie yra languoti, raštuoti bei kitaip puošti. Žinoma, renkantis sijonus svarbiausia žiūrėti, kad jis Jums būtų tinkamo ilgio (geriausia iki kelių cm virš kelių), nes renkantis džemperius tikrai neteks sugaišti daug laiko – jie visada atrodo puikiai ir tinka bet kokiai figūrai.

Prie tokio derinio skoningai tinka ir sportinio stiliaus bateliai, kurie suteikia dar daugiau laisvumo, ir tuo pačiu aukštakulniai, kurie pabrėžia moters kūno linkius.

Pūsto sijono magija ir džemperis

Jeigu esate romantiška moteris, mergina – tokiu atveju pūstas sijonas turi būti vienas svarbiausių Jūsų pasirenkamų drabužių, kuris padės ne tik puikiai atrodyti, tačiau ir laisvai judėti. O suderinti pūstą sijoną su laisvu džemperiu – paprasta kaip niekada. Pirmiausia reikalingas geros kokybės lietuvių gamintojų džemperis, kuris, matyti, originalus ir vienetinis, o paskui – sijonas, kurio tiksli forma turi būti derinama prie kiekvienos moters kūno linijų. Pūstas sijonas labai puikiai tinka toms, kurios turi apvalesnes šlaunis, tačiau nori, kad jos vizualiai matytųsi kuo mažiau. Ir jokio skirtumo, ar bus pasirenkamas ilgas, ar trumpas sijonukas.

Nors toks derinys gali būti siejamas su jaunatviškumu, tačiau mes siūlome peržiūrėti Holivudo žvaigždžių derinius, kurie atrodo skoningai, stilingai ir tuo pačiu džiugina patogumu. Skoningai atrodo sijonas, kuris pagamintas iš šifono, tačiau džemperis, šiuo atveju, turi būti medvilninis, kad būtų patogu dėvėti.

Štai tokie paprasti deriniai gali padėti moteriai ne tik puikiai atrodyti, tačiau taip pat ir labai gerai jaustis. Žinoma, kad derinus būtų tikrai skoningas – reikalingi geros kokybės drabužiai. Būtent per kokybę, per audinius dažniausiai matyti, kad žmogus „pataupė“. Taip pat nebijokite rengtis taip, kaip Jums labiausiai patinka. Net ir tokiu atveju, kai tas derinys atrodo labai drąsus, gal per drąsus kitų akiai.

Jūsų pasirinkimas ir tuo pačiu Jūsų galia kasdien atrodyti puikiai. Leiskite sau tai!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)