Kuo SIP namai skiriasi nuo kitų?

Būsto paieškos arba būsto statyba – tai gyvenimo dalis, su kuria susiduria bene kiekviena šeima. Dažnai, net ne vieną kartą. Ieškantys naujos gyvenamosios vietos arba patys besiruošiantys statyti namą, pastaruoju metu gali pastebėti vis labiau populiarėjančius vadinamuosius SIP namus. Tad, kuo šie namai yra kitokie? Kuo jie pranašesni už kitus? Kodėl verta juos rinktis?

Išskirtinė technologija. Pradedant kalbėti apie SIP namus, visų pirma reikalinga paminėti išskirtinę jų technologiją. SIP namai statybų aikštelėje yra surenkami iš gamykloje paruoštų skydų. Keliantiems klausimą, kodėl šie skydai yra gaminami gamyklose, atsakome – tokiu būdu saugomos medžiagos nuo drėgmės ir kito galimo aplinkos poveikio, kuris gali neigiamai paveikti skydus. Patys skydai yra gaminami iš trisluoksnių OSB skiedrų plokščių, pagamintų iš natūralaus medžio. Plokščių vidus yra užpildomas polistireniniu putplasčiu. Tiesa, nors ir ši technologija Lietuvoje populiarėja tik dabar, ji nėra nauja (pasaulyje buvo pradėta naudoti beveik prieš šimtmetį).

Greita gamyba ir montavimas. Vienas iš privalumų, kuriais SIP namai lenkia kitus namus, tai skydų gamybos greitis ir montavimas. Priklausomai nuo projekto sudėtingumo, būsimo namo pamatų liejimas trunka apie aštuonias dienas, skydų pagaminimas užtrunka apytiksliai dvi savaites. Galiausiai, paruoštų skydų montavimas gali trukti vieną-dvi savaites. Dar maždaug 4-6 savaites gali prireikti skirti namo išorės bei vidaus apdailai. Tiek pat laiko ir komunikacijų išvedžiojimui. Vidutiniškai namo parengimas nuo namo pamatų liejimo iki galimybės įsikraustyti gali trukti tris – penkis mėnesius. Palyginus su kitų namų statyba, SIP namų parengimo gyventi trukmė yra tiesiog neįtikėtinai trumpa.

Ilgaamžiškumas. SIP namai pasižymi ilgaamžiškumu. Skeptikai abejoja, sakydami, kad mediniai skydai nėra pats geriausias pasirinkimas siekiant gyventi ilgaamžiame name. Visgi, nors ir skydų plokštės yra iš medienos, tačiau jos padengiamos ugniai atsparia medžiaga. Tai apsaugo nuo galimo gaisro pavojaus ir sumažina medienos degumą net iki dešimties kartų, lyginant su įprasta mediena. Tai reiškia, kad SIP namai yra kur kas patikimesni nei karkasiniai ar kiti medinės konstrukcijos namai. Be to, SIP konstrukcija taip pat pasižymi išskirtiniu atsparumu drėgmei. Šios savybės didele dalimi prisideda prie to, kad SIP namai savo ilgaamžiškumu konkuruoja su mūrine statyba.

Reikšmingi sandarumo rodikliai. SIP projektavimas leidžia išnaudoti geriausias konstrukcijos savybes, kuri pasižymi ne tik atsparumu ugniai bei drėgmei, bet dar ir ypatingu sandarumu. O tai reiškia – šilumą šaltuoju metų laikotarpiu ir mažais šildymo kaštais. Juk skamba neblogai, ar ne? Dėl SIP skydinių namų konstrukcijos, skydų užpildo neoporo sluoksniu, namų sandarumas ir reikalingi energinio naudingumo rodikliai pasiekiami daug paprasčiau nei kitų tipų statybos namuose. Sunaudojama mažiau medžiagų, atitvaros  - sienos, stogai – daug plonesni, o sandarumas siekia A++ energinio naudingumo klasę.

Taigi, pasirinkdami savo gerbūvį kurti SIP name kartu tam tikra prasme pasirenkate ir ramybę. Dėl namo ilgaamžiškumo dar ilgai nereikės į jį papildomai investuoti ir galėsite džiaugtis mažais šildymo kaštais net šalčiausią žiemą. Galiausiai, naujus svajonių namus turėsite galimybę susikurti per išties trumpą laikotarpį lyginant su kitomis galimomis namų statybos alternatyvomis. Štai kodėl SIP namų statyba intensyviai populiarėja ir yra yra vis dažniau pasirenkama naują būstą besirenkančių šeimų Lietuvoje.


Karkasiniai namai | namo statybos darbai - https://vytstata.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų