Vaikų kambario ir miegamojo užuolaidos: 2021-ųjų interjero tendencijos

Užuolaidos – vienas svarbiausių interjero dekoro elementų. Siekiantiems įnešti į savo namų interjerą pokyčių, tačiau dar nepasirengusiems didesniems remontams, naujos užuolaidos gali tapti puikiu būdu pakeisti bet kurio kambario išvaizdą. Tačiau, norint pasiekti maksimaliai patrauklų rezultatą, verta žinoti ne tik keletą stiliaus gudrybių, bet taip pat ir pasižvalgyti, kokios mados dominuos interjere 2021-aisiais. UAB „Iks Forma“ specialistai apžvelgia artėjančių metų populiariausias užuolaidų tendencijas.

Užuolaidos miegamajame: dominuos sodrūs atspalviai ir natūralūs audiniai

Pastaraisiais metais populiarėja užuolaidos miegamajame, pasiūtos iš natūralių audinių, pavyzdžiui, šilko, lino, medvilnės, bambuko ir kitų. Aukštų pozicijų jau kuris laikas neapleidžia paprastos užuolaidos, kurios lengvai priderinamos prie daugelio dizainų ir suteikia miegamajam išbaigtumą.

Kalbant apie užuolaidų spalvų paletę, artėjančių metų tendencija – sodrių atspalvių naktinės užuolaidos, kurios puikiai dera prie smėlio bei pastelinių atspalvių tapetų. Natūralių tonų užuolaidos – smėlio, rudos, žalios, mėlynos ir jų atspalvių, – padės akimirksniu atnaujinti kambario interjerą. Nemirštanti klasika – pieno spalvos dieninės užuolaidos – dominuos ir kitais metais. Populiariu pasirinkimu bus įvairiais geometriniais raštais, taip pat gėlių ornamentais dailintos užuolaidos, o netikėtu, tačiau originaliu sprendimu taps 3D technika sukurti peizažai.

Šiais ir kitais metais užuolaidų miegamajame deriniai bus neįprastai aktualūs. Pavyzdžiui, vienas iš galimų variantų – „Blackout“ užuolaidos, derinamos kartu su tekančiomis užuolaidomis šonuose. Taip pat ypač patraukliai atrodys romantiškos organzos su švelniai tekančiomis šviesai nepralaidžiomis užuolaidomis, pavyzdžiui, „Dimout“, derinys.

Išsirinkę norimo dizaino bei spalvos užuolaidas, nepamirškite ir priedų užuolaidoms – stilingų kutų, prabangiai atrodančių užuolaidų laikiklių ir kitų, – kurie suteiks kambariui daugiau elegancijos.

Vaikiškos užuolaidos: populiarios išliks ryškios spalvos ir įvairūs spaudiniai

Vaikiškos užuolaidos yra nepaprastai svarbus atributas vaikų kambaryje. Pagrindinis aktualus patarimas, kuris galios ir artėjančiais metais, – vaikų kambariui rekomenduojama rinktis romėniškas arba trumpas, iki palangių besitęsiančias užuolaidas, kad maži vaikai žaisdami negalėtų netyčia jų nutraukti ar kitaip sugadinti.

Vyresnių vaikų ir jaunimo kambariams neprašausite pro šalį pasirinkę ryškias ir spalvingas užuolaidas. Populiarus pasirinkimas – tų pačių spalvų tonų užuolaidos arba labai panašūs atspalviai. Šie užuolaidų deriniai gali būti pagaminti iš tos pačios rūšies audinio arba skirtingų audinių. Vaikams iki 6 metų patariama parinkti pastelinių spalvų audinius, kadangi šie labai ramina bei neblaško mažylių.

Vaikų kambario interjero dekoro galimybės – neribotos. Čia galimos įvairios skirtingų spalvų, stilių, raštų ir kt. variacijos. Dėl šios priežasties ir ant vaikiškų užuolaidų neretai atsiranda įvairių spaudinių: vabzdžių, gyvūnų nuotraukų, gėlių vaizdų, vaikų mėgstamų animacinių filmų personažų ir kt.

Tačiau, sekdami populiariausias interjero tendencijas, rinkdami užuolaidas vaikų kambariui nepamirškite paklausti ir savo atžalų nuomonės: kartu neabejotinai išsirinksite patraukliausią vaikiškų užuolaidų variantą, kuris patiks visiems.

Patikimas užuolaidų salonas ir profesionalų patarimai – iš pirmų lūpų

Ilgametę patirtį sukaupęs, tiek su privačiais klientais, tiek su viešbučiais, SPA centrais, scenoje reikalingais ir kitais mažesniais ar didesniais projektais dirbęs užuolaidų salonas užtikrina teikiamų profesionalių paslaugų kokybę. Tad jei nepasitikite savo žiniomis bei norite sužinoti daugiau apie šiais ir artėjančiais metais populiarias užuolaidų ar kitas interjero tendencijas, kreipkitės į savo sričių profesionalus.

UAB „Iks Forma“ užuolaidų salone dirba kvalifikuota interjero dizainerių bei patyrusių konsultantų komanda, kuri, turėdama ilgametę patirtį, Jums galės pasiūlyti ne tik kruopščiai atrinktus, populiariausius patikimų gamintojų, kokybiškus užuolaidų audinius, bet ir šiuolaikišką interjero viziją su daug naudingų patarimų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų