Naujuosius sutikome viltingai, bet griežti ribojimai tęsiami

Per šventes kelionės buvo neįmanomos.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Per šventes kelionės buvo neįmanomos. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Naujuosius metus ukmergiškiai pasitiko kitaip nei visada. Daugumos pramoga buvo televizoriaus ekranas. Viešosios miesto erdvės naujametę naktį buvo stebimos policijos, o miesto kalėdiniai papuošimai užgesinti.

Naujųjų metų išvakarėse mūsų rajono savivaldybė buvo paskelbusi, kad siekiant išvengti žmonių būriavimosi per metų sutiktuves, Ukmergės mieste bus tamsiau.

Kaip ir visoje šalyje, buvo nutarta nuo gruodžio 31-osios vakaro iki sausio 1-osios ryto išjungti kalėdinės eglės apšvietimą.

Nuo gruodžio 31 d. 15 val. iki sausio 1 d. 13 val. buvo uždarytas patekimo į piliakalnį takas. Ukmergiškiams pastaraisiais metais mūsų piliakalnis buvo tapęs Naujųjų metų sutiktuvių vieta. Dabar dėl draudimo čia buvo tuščia.

Savivaldybė per Naujuosius nutarė neorganizuoti ir šventinių fejerverkų.

Vis dėlto, įprasto triukšmo naujametę naktį netrūko – privačių ir daugiabučių namų kiemuose pokšėjo fejerverkai.

Jais pokšėjo visi, kas tik buvo jų įsigijęs.

Policijos pareigūnai kontroliavo galimas žmonių susibūrimo vietas mieste. Vienas iš draudimų – būriuotis, rengti asmenines, privačias šventes tiek privačioje erdvėje, tiek viešoje erdvėje ir susiburti daugiau nei vienai šeimai.

Taip pat pareigūnai vykdė Vyriausybės nustatytą kontrolę – tikrino į miestą patenkančius automobilius.

Nelaukiant net savaitės pradžios, Vyriausybė pirmadienį neeiliniame posėdyje pritarė siūlymui pratęsti asmenų judėjimo tarp savivaldybių ribojimą iki sausio 31 dienos.

Tokį sprendimą Vyriausybė priėmė atsižvelgusi į tai, kad Lietuvoje situacija vis dar yra labai rimta, nepaisant sumažėjusio gyventojų mobilumo per šventinį laikotarpį.

Vyriausybės sprendimas bus peržiūrėtas po dviejų savaičių, atsižvelgus į naujausius sergamumo ir mirčių nuo koronaviruso infekcijos šalyje duomenis ir tendencijas.

Primename, kad, galiojant judėjimo ribojimams, vykti iš vienos savivaldybės į kitą galima, kai vykstama į tarptautinius keleivių maršrutus aptarnaujančius oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų. Taip pat, kai vykstama į savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, kai vykstama atlikti darbo, o darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, dėl sveikatos priežiūros paslaugų.

Judėti tarp savivaldybių leidžiama taip pat, kai vykstama į savivaldybę, kurioje asmuo turi jam priklausančio nekilnojamojo turto.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų