Spausdinti šį puslapį

Įspėja dėl duomenų bazių

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija pastebi, kad pastaruoju metu įvairūs asmenys socialiniuose tinkluose, grupėse, pokalbių svetainėse persiunčia vieni kitiems įvairios kilmės duomenų bazių nuorodas.

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija prašo nepirkti tokių duomenų bazių, neplatinti nei nuorodų, nei duomenų bazių nuotraukų, nei pačių duomenų bazių.

Toks pasidalijimas, kuris gali atrodyti tik kaip pašnekesio iliustracija, iš tikrųjų gali sukelti tolesnes neigiamas pasekmes tuo atveju, jei tai yra tikra duomenų bazė, kurią sudaro realių žmonių asmens duomenys. Duomenų bazės su asmens duomenimis kopijos platinimas gali būti vertinamas kaip neteisėtas asmens duomenų tvarkymas.

Prašoma informaciją apie viešai prieinamas duomenų bazes ar jų nuorodas atsiųsti Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Jeigu manote, kad galimai buvo padaryta nusikalstama veika, reikėtų kreiptis į artimiausią policijos įstaigą ar parašyti pareiškimą policijai per e. policija sistemą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)