Spausdinti šį puslapį

Kviečia diskutuoti dėl medžiotojų veiklos

Aplinkos ministerija kovo 5 d. 14 val. kviečia diskutuoti apie įsisenėjusią problemą – kaip išspręsti konfliktą tarp medžiotojų būrelių ir žemės savininkų.

Viešoje diskusijoje kviečiama aptarti Medžioklės įstatymo 13 straipsnio nuostatas, apibrėžiančias žemės sklypų savininkų teises, susijusias su medžioklės plotų vienetų sudarymu ir medžiojamųjų gyvūnų išteklių naudojimu juose.

Medžioklės įstatymas reglamentuoja galimybę medžioti žemės savininkams: jie turi teisę įstoti į medžiotojų būrelius arba būreliai privalo sudaryti sutartis su savininkais, jei jie disponuoja ne mažiau kaip 15 ha žemės. Tačiau vis dar lieka teisinių spragų nepriimti savininkų į būrelius arba nesudaryti sutarčių. Dėl to kilę ginčai įprastai persikelia į teismus. Dėl straipsnio nuostatų buvo pasisakęs ir Konstitucinis Teismas.

Ministerija ketina tobulinti teisės aktus, kad sklypų savininkų ir medžiotojų teisės būtų užtikrintos eliminuojant galimybę piktnaudžiauti. 

Norintieji dalyvauti diskusijoje ir pasidalyti savo nuomonėmis turėtų užsiregistruoti ministerijos tinklalapyje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)