Mobilios Aplikacijos - Pagalba Kasdieniame Gyvenime

Ar kada nors pagalvojote, kiek laiko dienoje iš rankų nepaleidžiate telefono? Taip, abejonių nekyla - išmanieji telefonai yra tapę svarbia mūsų kasdienybės dalimi.

Štai pagal Lietuvos Statistikos Departamento teikiamus duomenis 2020 metais išmaniaisiais telefonais amžiaus grupėje nuo 25 iki 44 metų naudojosi daugiau nei 92 proc.. Juk taip patogu turėti galimybę ne tik paskambinti draugui, bet ir iškilus būtinybei pasitikrinti savo elektroninio pašto dėžutę, o važiuojant taksi perskaityti dienos aktualijas ar atlikti banko pavedimą.

Mobilios Aplikacijos: Kam Jos Skirtos?

Nemaža dalis tų, kurie jau sulaukę trisdešimties veikiausiai puikiai prisimena tokį žaidimą, tuomet dar mygtukiniame telefone - “Gyvatė”. Kaip smagu būdavo gaudyti kvadratėlius, kurie ilgindavo jos uodegą! Bet ar žinojote, kad būtent šis Nokia kompanijos žaidimas, sukurtas 1997 metais, yra laikomas pirmąją mobilia aplikacija pasaulyje?

Mobilios aplikacijos (angl. mobile apps) - tai išmaniajame telefone įdiegiamos programėlės, atliekančios įvairias funkcijas, tarp jų ir pramoginę. Dauguma programėlių veikia tiek “iOS”, tiek “Android” operacinėse sistemos.

Visgi svarbiausia mobilių aplikacijų paskirtis yra itin paprasta - palengvinti kiekvieno iš mūsų kasdienos rutiną. Ar verta nešiotis, kartais ne tiek ir mažai sveriančią, užrašinę-darbo kalendorių, kai visus dienos, savaitės, mėnesio ar metų planus galima užsirašyti tiesiog telefone? Be to, telefono garsinis signalas nuolat primins tai, ką pamiršote.

O gal įdomu, kokį atstumą šiandien nužingsniavote išėję pasivaikščioti? Norite kelionės traukiniu metu mokytis užsienio kalbos? Ar išsamiai suplanuoti artėjančios šeimos kelionės maršrutą? Visa tai paprasčiau atliksite pasitelkdami mobilias aplikacijas.

 

Kad Finansų Planavimas Taptų Paprastesnis

Kiekvienam iš mūsų tenka planuoti savo finansus. Juk pripažinkime,kad kartais pagalvojame, kur dingo mano uždirbti pinigai, lyg ir didelių išlaidų nebuvo? Išties tuomet, kai atsiskaitymus grynaisiais pinigais pakeitė mokėjimai kortelėmis, sekti savo išlaidas tapo sudėtingiau. Ne viena mokslinė studija įrodė, kad vartotojai mokėdami kortele išleidžia daugiau pinigų nei atsiskaitydami grynaisiais. Bet juk nėra padėties be išeities!

Mobilios programėlės gali tapti puikiu pagalbininku, valdant savo asmeninį biudžetą. Įsidiegus vieną iš jų savo telefone, tereikia nuolat įrašyti gaunamas pajamas ir kiekvieną išleistą centą. Jos taip pat primins, kada turite atlikti mėnesinius mokėjimus už komunalines paslaugas, ar laiku sumokėta banko paskola bei turimi greitieji kreditai. Tokių finansų planavimo aplikacijų yra ne viena, pavyzdžiui “Mint”, “Daily Budget”, “Expense Notes”. Svarbu išanalizuoti jų teikiamas funkcijas, pasirinkti tą, kuri labiausiai atitinka jūsų poreikius ir kasdien žymėti atliktas pinigines operacijas.

Pagalba Tvarkantis Namus

Nors nedaug yra mėgstančių namų tvarkymąsi, tačiau kiekvienas tai darome. Ar gali mobiliosios programėlės šią veiklą paversti bent kiek malonesne? Taip. Štai aplikacija “Tody - Smarter Cleaning” ne tik padės organizuoti namų tvarkymosi procesą, bet ir pavers jį linksmesne veikla. Čia galėsite matyti visas savo būsto erdves, pvz. virtuvę, miegamąjį, svetainę, ir sekti kokius darbus, kurioje erdvėje reikia atlikti nedelsiant.

Programėlė jums kasdien apie juos primins ir netgi grafiko forma parodys, kaip dažnai vykdote vieną ar kitą buities darbą. Ši aplikacija taip pat suteikia galimybę į namų tvarkymosi procesą įtraukti kitus šeimos narius, kurie prisijungę prie programėlės gali pažymėti, kokius buities darbus atliks ar jau atliko.

Aplikacijų, padedančių organizuoti namų buitį yra ne viena, tad prieš įsidiegiant, verta panagrinėti keletą variantų. Taip pat populiarumu neatsiliekia tokios kaip “Clean My House”, “Our Home”, “Cleaning Checklist” ir kitos.

Nauda Įvairiose Gyvenimo Veiklose

Be jau aptartų sričių, yra begalė kitų, kuriose mobilios programėlės gali tapti efektyviu padėjėju. Štai su aplikacija “Keelo” galėsite nusistatyti sau tinkamą sporto planą ir sportuoti efektyviai bei saugiai, o “Easy Meals” padės sudėlioti sveikų patiekalų dienos meniu. Norite atlikti proto mankštas? Atsisiųskite tam skirtą aplikaciją “Luminosity”. Įdomu, kokia gi taip patinkanti daina groja per radiją? Sužinosite tai vos vienu paspaudimu programėlėje “Shazam”.

Taigi, akivaizdu, kad paskutiniajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje atsiradusios mobilios aplikacijos gali suvaidinti naudingą vaidmenį daugelyje įprastų gyvenimo veiklų. Tiesa, reikia nepamiršti atidžiai pasitikrinti, ar programėlė yra patikima, ar atitinka jūsų poreikius, ar ja patenkinti kiti vartotojai. Tą nesunku atlikti paieškojus atsiliepimų internete ar pasidomėjusius, kokias iš jų naudoja jūsų draugai ar pažįstami. Svarbu paminėti, kad bet kokios programėlės teikiamą naudą pajusite tik tuomet, kai ja naudositės taip, kaip pataria jų kūrėjai, bet ir nepersistengsite: jeigu jaučiate, kad programėlė tapo ne palengvinimu, o dar vienu papildomu darbu - geriau jos atsisakykite.


Reklama: terralogistics.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų