Spausdinti šį puslapį

Kas slypi po skaitytojų pamilto detektyvų rašytojo Lars Kepler pseudonimu?

Švedų autoriaus Lars Kepler detektyvų serija apie kriminalistą Joną Liną tapo sensacija ne tik gimtojoje šalyje, bet ir visame pasaulyje. Įtempto veiksmo knygas pamėgo ir Lietuvos skaitytojai, tačiau ar visi žino, kad po Lars Kepler vardu slepiasi šeimyninis duetas?

2009-tais metais pasirodžiusi pirmoji serijos knyga „Hipnotizuotojas“ visus privertė spėlioti, kas gi ją parašė. Oficialiai buvo teigiama, kad autorius yra vidutinio amžiaus vyras, anksčiau dirbęs mokykloje. Kadangi niekas tokio žmogaus negalėjo surasti, knygos autorystę buvo bandoma priskirti net keliems garsiems autoriams, o žymus kriminologas televizijos eteryje kūrė Lars Kepler psichologinį portretą. Švedijos žiniasklaida netgi įsteigė karštąją liniją, bandydama išsiaiškinti autoriaus paslaptį. 

Galiausiai žurnalistams pavyko nustatyti, kad Lars Kepler pseudonimu pasirašo vyras ir žmona. Tai – Alexandra Ahndoril ir Alexander Ahndoril. Žymioji detektyvų serija yra ne pirmos jų rašytos knygos. Anksčiau abu autoriai darė savarankišką karjerą. 

Nors ši rašytojų pora sukūrė itin žiaurią detektyvų seriją, kasdieniniame gyvenime Alexandra Ahndoril yra paprasta, švelnaus būdo moteris. Gana kuklus ir jos vyras. Abu jie susitiko vakarėlyje, įsimylėjo ir sukūrė šeimą. Dabar augina vaikus bei rašo populiarias knygas. 

Lars Kepler knygų serija apie Joną Liną

2021 metų pradžioje skaitytojų pamėgtą seriją sudarė aštuonios knygos. Pirmoji – „Hipnotizuotojas“, kurioje susipažįstame su pagrindiniu veikėju Jonu Lina. Jis yra suomis, dirbantis švedų policijoje ir turintis ypatingą talentą įsijausti į žudikų mintis. 

Antroji dalis „Košmaras“ (pirmas leidimo pavadinimas – „Paganinio kontraktas“) skaitytojų ir vėl buvo sutikta su didžiuliu džiaugsmu. Gerų detektyvinių trilerių gerbėjai jau buvo pasiilgę Jono. Toliau seka knygos „Ugnies liudininkas“, „Smėlio žmogus“, „Persekiotojas“ ir „Triušių medžiotojas“.

Lars Kepler „Lozorius“ bei „Veidrodžių žmogus“ – naujausios serijos dalys jau išleistos ir Lietuvoje, tad kartu su visu pasauliu galime mėgautis visomis iki šiol parašytomis autorių dueto knygomis. 

Jau pirmoji knyga pasižymi įtampa, tempu, įdomiais personažais ir visiškai nenuspėjamu siužetu. Tačiau kiekvienoje dalyje autorių talentas skleidžiasi, o kai atrodo, kad jau nebeįmanoma nustebinti – skaitytojai lieka suglumę. Net per kelias dalis tęsiasi Jono Lino kova su didžiausiu priešu – serijiniu žudiku Jureku Valteriu, o kiekvieno epizodo pabaigoje Lars Kepler ir vėl meta kabliuką – dar ne galas!

Tikėkimės, kad autoriai nepritrūks fantazijos ir su Jonu susitiksime dar ne kartą!  

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)