Lietuvos pašte pradeda veikti išmanusis skirstymas

„Ukmergės žinių“ prenumerata nuo šiol pirmiausia taip pat keliaus į šį Lietuvos pašto Vilniaus logistikos centrą. Čia bus išskirstyta ir grįš į Ukmergę... „Ukmergės žinių“ prenumerata nuo šiol pirmiausia taip pat keliaus į šį Lietuvos pašto Vilniaus logistikos centrą. Čia bus išskirstyta ir grįš į Ukmergę...

Lietuvos pašto Vilniaus logistikos centre visiškai pereita prie išmanaus skirstymo. Nuo kovo 1 d. siuntų bei laiškų skirstymas tapo centralizuotu. Pokyčiai palies ir pašto skyrių veiklą regionuose.

„Automatizuotas skirstymas leis užtikrinti šiuolaikiškas pašto paslaugas ir geresnę paslaugų kokybę. Tai yra didžiausia Lietuvos pašto investicija per visą Nepriklausomybės laikotarpį. Vykstant dideliems pokyčiams, pereinamuoju laikotarpiu gali pasitaikyti laikinų nesklandumų. Iš anksto už juos atsiprašome klientų“, – sako Lietuvos pašto Tinklo padalinio direktorius Jonas Sadauskas.

Vienas pagrindinių pokyčių, kurį gali pajusti gyventojai, tai – pasikeitęs laiškininkų ar kurjerių pristatomų laiškų, siuntų bei prenumeratos pristatymo laikas – dėl pasikeitusių logistinių procesų jis gali būti šiek tiek vėlesnis.

Perėjus prie automatizuoto skirstymo, itin svarbia sėkmingos laiško ar siuntos kelionės sąlyga tampa teisingas adreso nurodymas, todėl gyventojai raginami naudotis Lietuvos pašto savitarna, kur formuojant siuntas bei laiškus įsivelia mažiau netikslumų.

Su kai kuriais pokyčiais gyventojai jau spėjo susipažinti – nuo rudens kiekvienas laiškas ar siunta žymimi lipdukais su brūkšniniais kodais, kuriuos skenuoja nuo šiol skirstyme naudojami išmanieji įrenginiai.

Dėl centralizuoto ir automatizuoto siuntų skirstymo nebelieka poreikio regionuose skirstyti siuntas rankiniu būdu, todėl kovo mėnesį Lietuvos paštas atsisveikina su darbuotojais, dirbančiais skirstymo srityje. Laiškininkai bei pašto skyriuose dirbantys klientų aptarnavimo specialistai dirbs įprastai.

Išmaniojo skirstymo programa yra vienas svarbiausių Lietuvos pašto strateginių projektų. 2019 m. rugpjūtį buvo pradėtos naujo Vilniaus logistikos centro statybos – čia vyksta svarbiausi skirstymo procesai. Iki šiol Lietuvos paštas buvo paskutinysis paštas Europoje, kuriame siuntos buvo skirstomos rankiniu būdu.

Naujajame logistikos centre dirba trys skirstymo įrenginiai. Lapkritį buvo nuspaustas pirmojo konvejerio „starto“ mygtukas – juo pradėtos skirstyti siuntos iki 5 kg. Per valandą šis konvejeris gali išskirstyti iki 12 tūkst. siuntų. Antrasis – įspūdingo dydžio. Jam logistikos centre paskirta atskira apie 2 500 kv. m patalpa – konvejeris skirsto siuntas iki 30 kg.

Per valandą šis konvejeris gali išskirstyti 7 tūkst. siuntų, jos ant konvejerio gali judėti net 240 krypčių. Šiuo konvejeriu skirstomos siuntos, kurios keliauja paštomatais bei yra pristatomos kurjerių. Išmaniaisiais įrenginiais laiškai skirstomi dviem mašinomis, kurios per valandą gali išskirstyti net 50 tūkst. laiškų.

Skirstymo proceso siuntos bei laiškai važiuoja tam skirta linija, eigoje įrenginys siuntą ar laišką pasveria, pamatuoja tūrį, nuskaito brūkšninį kodą ir nukreipia reikiama kryptimi, pagal numatytą tolimesnį siuntos ar laiško maršrutą – siuntų skirstymo konvejeriai turi po kelis šimtus atvadų, kuriais atkeliauja siuntos, išskirstytos jau iki konkrečią apylinkę aptarnaujančio laiškininko, kurjerio ar paštomato.

Išmanieji įrenginiai siuntas bei laiškus leidžia išskirstyti iki galutinio taško – laiškininko ar kurjerio. Jeigu anksčiau siunta buvo skirstoma keliuose skirtinguose taškuose, dabar iki galutinio gavėjo adreso ji bus išskirstyta Vilniaus logistikos centre. Dėl to sumažėjo ir tarpinių logistikos taškų skaičius – vietoje visoje Lietuvoje buvusių 40 liko tik 10.  

Paštas informuoja, kad dėl vykstančių pokyčių, gali neženkliai keistis prenumeruojamų leidinių pristatymo laikas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Taigis, kaipgis, 2021-03-02 11:23
Lietuvos paštas investuoja didžiulius pinigus, reiškia tikisi gero pelno. O kas vartotojams? Gal prenumerata atpigs? Abejoju!
Rašoma, kad pagerės aptarnavimo kokybė - pristatymas vėliau, ar tai turėta galvoje, juk daugelis mėgsta laikraštį paskaityti anksčiau?
Rašoma, kad lapkritį jau pradėjo dirbti. Gal dėl to jau netekome dviejų laiškų - vieną gruodį išsiuntėm iš Ukmergės į Vilniaus rajoną, iki šiol negavo, kitą iš Vilniaus į Ukmergę, išsiustą prieš gerą savaitę, dar laukiam.
Taigis, kaipgis ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų