Spausdinti šį puslapį

Himalajų druskos pirtis: kodėl verta išbandyti?

Druskos terapija arba haloterapija yra alternatyvusis gydymo metodas, kurio metu žmogaus organizmas yra veikiamas dirbtinio druskų mikroklimato su pastovia temperatūra ir oro drėgme. Daugelyje šalių druskos terapija yra rekomenduojama medikų įvairių ligų gydymui ir profilaktikai.

Vienas iš sparčiai populiarėjančių druskos terapijos būdų yra buvimas Himalajų druskos pirtyje – ten sukuriama saugi, komfortiška atmosfera, kurioje siekiant teigiamo poveikio sveikatai rekomenduojama išbūti apie 15-20 minučių. Lietuvoje Himalajų druskos pirtys dar tik skinasi kelią į rinką, tačiau vis daugiau spa ir sveikatinimosi centrų įdiegia šią naujovę. Pavyzdžiui, išbandyti Himalajų druskos pirtį galima sveikatingumo ir poilsio komplekse „Vytautas Mineral Spa“ : https://www.noriunoriunoriu.lt/lt/viesbutis/vytautas-mineral-spa-poilsis-birstone.

Kaip veikia Himalajų druskos pirtis?

Himalajų druskos kristaluose yra randamos maždaug aštuoniasdešimt keturios mineralinės medžiagos, kurios reikalingos ir žmogaus organizmui. Esant atitinkamai temperatūrai Himalajų druskos pirtyje, druskos kristalai išskiria visas mineralines medžiagas, kurias būdami pirtyje įkvepiame ir prisotiname jomis savo kūnus.

Taip pat Himalajų druskos kristalų kaitinimas suaktyvina druskos drėgmę sugeriančias savybes, dėl ko į aplinką išsiskiria neigiamai įkrauti jonai, kurie prisitvirtina prie bakterijų, dulkių ir kitų teršalų bei juos išvalo. Manoma, kad kvėpuojant neigiamais jonais prisotintu oru ne tik valosi organizmas, tačiau ir didėja energijos lygis bei gerėja nuotaika.

Kuo sveikatai naudinga Himalajų druskos pirtis?

Himalajų druskos pirtis organizmui turi antibakterinį ir priešuždegiminį poveikį. Tai reiškia, jog reguliariai mėgaujantis Himalajų druskos pirtimis stiprėja organizmo imuninė sistema ir gynybiniai mechanizmai – organizmas tampa atsparesnis kovoje su patogenais.

Įrodyta, jog Himalajų druska lengvina kvėpavimą, padeda įveikti nemalonius kvėpavimo sistemos ir sezoninių alergijų simptomus. Taigi Himalajų druskos pirtis yra puiki įvairių virusinių infekcinių peršalimo ligų profilaktinė priemonė. Himalajų druskos pirtis taip pat išvalo toksinus iš organizmo: detoksikuojamasis poveikis yra sąlygojamas ir neigiamų jonų, ir aukštos temperatūros, kuri paskatina organizmo prakaitavimą. Dėl padidėjusio kūno prakaitavimo, spartėja ir kalorijų deginimas organizme.

Tyrimai rodo, kad neigiami jonai, esantys įkvepiamame ore, skatina serotonino („laimės hormono“) išsiskyrimą organizme. Padidėjęs serotonino kiekis gali pagerinti nuotaiką, sumažinti stresą, stimuliuoti virškinimą ir padidinti energijos lygį dienos eigoje. Taip pat Himalajų druskos kristalų skleidžiama šviesa skatina kūno atsipalaidavimą, pailsina akis nuo mėlynosios šviesos, kurią skleidžia išmanieji įrenginiai. Atpalaiduojamąjį poveikį suteikia ir pirtyje tvyranti temperatūra. Taigi mėgaujantis Himalajų druskos pirtimi, ne tik atpalaiduojate kūno raumenis, tačiau ir galite sumažinti įvairių kūno sričių skausmą.

Himalajų druskos pirtis taip pat padeda reguliuoti kraujospūdį, gerina kraujo cirkuliaciją ir reguliuoja cukraus kiekį kraujyje. Būtent dėl to šia pirtimi mėgautis rekomenduojama susiduriantiems su padidėjusiu kraujospūdžiu, širdies ir kraujagyslių sistemos ligų rizika, cukriniu diabetu ar prediabetu. Be to, duomenys rodo, kad Himalajų druska teigiamai veikia hormoninę pusiausvyrą organizme, tad susiduriant su hormonų veiklos sutrikimais, Himalajų druskos pirtis gali tapti puikia profilaktine gydymo priemone.

Himalajų druskos pirtis skatina ir odos atsinaujinimą: pirtyje druskos skleidžiamos mineralinės medžiagos patenka į gilesnius odos sluoksnius ir prisotina juos naudingosiomis medžiagomis. Savo ruožtu prakaitavimas skatina odos valymosi funkciją. Yra manoma, jog Himalajų druskos pirtis gali būti naudinga žmonėms, susiduriantiems su akne, egzema, žvyneline ir odos nudegimais.

Verta atkreipti dėmesį, jog tik reguliarus lankymasis Himalajų druskos pirtyje gali suteikti ilgalaikius rezultatus. Tačiau net ir po vienos sesijos Himalajų druskos pirtyje – patirsite teigiamą efektą tiek savo bendrai sveikatai, tiek nuotaikai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)