Kokių padangos pažeidimų taisyti jau nerekomenduotina?

Daugelis vairuotojų apie automobilius išties nusimano ne itin daug. Žinome kaip įsipilti kuro, patikrinti tam tikrus skysčius ar pasikeisti ratą, tačiau tikrai nesuprantame daugybės kitų dalykų. Žinoma, tam yra autoservisai bei mechanikai, kurie nemažai problemų sutvarko už mus, tačiau visgi, vairuotojams apie savo automobilį tikrai reikėtų išmanyti šiek tiek daugiau. Pavyzdžiui, kokius automobilio gedimus vis dar verta taisyti, o kokių jau neverta? Šį kartą pakalbėkime apie padangas. Kokių pažeidimų, šiuo atveju, taisyti nerekomenduotina?

Tikrai ne visada galime sutvarkyti kiekvieną padangos pažeidimą. Kartais paprasčiausiai tenka įsigyti naujas, mat kitu atveju, kelionės gali tapti nesaugiomis. Pradėkime nuo to, jog jeigu padanga yra praduriama tam tikrose vietose, saugiai jos sutaisyti yra neįmanoma. Pavyzdžiui, jeigu pažeistas tik paviršinis padangos sluoksnis - suremontuoti ją dar galima, tačiau jeigu padanga turi gumbą, yra pažeistas jos kordas ar siūlai - tokia padanga nebėra remontuotina, tad teks įsigyti naujas. Taipogi, svarbu žinoti, jog padangų eksploatuoti nepatartina ir tokiu atveju, jei šios guma yra suaižėjusi ar suskilinėjusi. Bet kokiu atveju, įsigyti naujų nepamirškite ir keičiantis sezonams, mat, jeigu Jūsų padangos nėra universalios, itin svarbu nusipirkti tiek žiemines, tiek vasarines, kadangi tai padės ne tik komfortiškai važiuoti, tačiau ir jaustis saugesniems kelyje.

Naujos kokybiškos žieminės, vasarinės padangos internetu - melga.lt parduotuvėje. Čia rasite įvairių gamintojų, dydžių ir klasių (premium, ekonominės, vidutinės) padangų, kurios tiks skirtingiems sezonams. MELGA parduoda tik kokybiškas, atitinkančias saugumo standartus padangas, todėl galėsite būti ramus, jog Jūsų kelionės taps sklandesnės bei kels mažiau rūpesčių. Internetinėje jų parduotuvėje rasite žinomiausių gamintojų prekes, o siūlomos padangos yra ne senesnės nei trijų metų. Vienas iš didžiausių portalo privalumų yra tas, jog apie norimą prekę rasite itin daug naudingos informacijos: aprašymą, charakteristiką, daug įvairių paveikslėlių ir netgi likutį autoservisuose. Be to, daugelio prekių pristatymas yra nemokamas ir ganėtinai greitas, tad įsigydami padangas internetinėje parduotuvėje sutaupysite ne tik savo brangaus laiko, tačiau ir šiek tiek pinigų. Visgi, jei tokių prekių virtualiai įsigyti nemėgstate, galite apsilankyti MELGA parduotuvėse-autoservisuose, kuriuose ne tik išsirinksite padangas, bet ten dirbantys specialistai jas ir sumontuos. Todėl, jeigu norite padangas pamatyti gyvai ar pasikonsultuoti, apsilankykite jų autoservisuose, kuriuose dirbantys specialistai padės išsirinkti padangas ir pasirūpins jų keitimu. 

Taigi, nors daugelis vairuotojų mažai nusimano apie įvairius automobilių gedimus, reikėtų kuo daugiau žinoti ir domėtis tam, kad važinėtume saugiai. Itin pravartu žinoti, kada nerekomenduojama taisyti tam tikrų padangos pažeidimų, juk tai yra viena iš svarbiausių transporto priemonės detalių. Todėl, atminkite, jog tam tikrais atvejais taisyti padangos tikrai neverta, verčiau įsigyti naują. Svarbu nepamiršti, jog jas reikėtų keisti ir sezoniškai, jeigu turimos nėra universalios. Juk viskas ne tik dėl mūsų komforto važiavimo metu, tačiau ir saugumo. Todėl nesistenkite sutaupyti papildomų eurų, aukodami savo bei aplinkinių sveikatą ir pasirūpinkite padangomis jau dabar.

Jeigu padangos pažeistos iki tokio lygio, kad jų nebeįmanoma sutvarkyti, rekomenduojame pirkti naujas. Atitinkamo dydžio padangas galite rasti čia:

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų