Brangiausios pasaulyje arbatos

Arbatos žinovams arbata brangesnė už pinigus, o Azijos šalyse tai autentiškas, neįkainojamas ryšys, jungiantis dabartį ir gilią senovę, tradicijas bei istoriją. Arbatos entuziastus vilioja reali galimybė paragauti tūkstančius metų auginamų arbatžolių ar stebėti jų paruošimo būdą.

 Visgi, ieškantys skonių pagal kainą, turi atkreiptį dėmesį į šiuos keturis skonius:

Vintage Narcissus. Ypač reta oolong tipo arbata, kuri auginama tik Wuyi kalnyne, Kinijoje. Ypatinga fermentacija sukuria sunkiai nusakomą skonio profilį, kuris pasižymi šokolado, medienos, gėlių bei riešutų natomis. Šios arbatžolės parduodamos 50 metų senumo dėžutėse, kurios traukia kolekcionierius ir turiniu ir išvaizda. Kaina – apie 5 300 eurų už kilogramą.

Panda Dung. Arbata išgaunama mažais kiekiais, Sichuan Provincijoje, Kinijoje. Tai kopi luwak arbatos versija. Fermentacija vyksta pandų skrandyje, o pati arbata išgaunama iš šio gyvūno ekskrementų. Tai pu-erh tipo arbata. Kaina - apie 57 500 eurų už kilogramą.

Da-Hong Pao. Ypatinga ne tik savo retumu, bet ir giliomis ištakomis. Šios arbatos rūšis, apdorojimas ir paruošimo būdas siekia Mingų dinastijos laikus. O tikslus arbatos paruošimo ir apdorojimo receptas laikomas paslaptyje. Aišku, visuomet galima rasti pigesnių versijų, tačiau tikroji Da-Hong Pao yra renkama nuo daugiau nei 300 metų senumo autentiškų, tam tikros rūšies arbatmedžių. Auginama Wuyi regione, Kinijoje, ši arbata atspindi savo klimatą: tamsi, kiek žemiško skonio, daugiasluoksnė, ryški ir gyva. Kaina - apie 985 000 eurų už kilogramą.

Na o brangiausia žalioji arbata yra laikoma Gyokuro. Ji auginama ir apdirbama Uji regione, Japonijoje. Ši ypač reta arbata išsiskiria savo auginimo būdu: arbatmedžiai apie 3-7 savaites iki rinkimo yra pridengiami ir auginami šėšėlyje. Taip formuojamas ypatingas skonis, kuris sustiprėja džiovinimo metu. Kaina – apie 550 eurų už kilogramą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų