Skiepytis niekas nepakvietė

Į redakciją paskambinusi pensinio amžiaus sulaukusi moteris teiravosi, ar turėjo jai būti pranešta apie galimybę pasiskiepyti nuo COVID-19 ligos. Sako negavusi jokio pranešimo, tad svarsto, laukti ar kreiptis į gydymo įstaigą pačiai.

Ukmergės rajono savivaldybės gydytojo funkcijas laikinai einanti Inga Pračkailė sakė, kad daugumai senjorų apie galimybę skiepytis buvo pranešta.

Tačiau dėl įvairių aplinkybių kai kurie galėjo tos žinios ir nesulaukti.  Todėl ragina visus nebelaukti ir patiems pranešti apie pageidavimą skiepytis.

I.Pračkailė sakė, kad, Statistikos departamento duomenimis, Ukmergėje gyvena kiek daugiau nei 8 000 senjorų. Šiuo metu paskiepyta arti pusės iš šios prioritetinės grupės.

Skiepytis planavo ne visi senjorai, tad būtų sunku pasakyti, kokia tiksliai dalis iš norinčiųjų šia galimybe jau pasinaudojo. Jei skaičiuojant, kad planavo skiepytis 50 proc. senjorų, tada galima sakyti, kad dauguma norinčiųjų jau paskiepyta.

Pasak I. Pračkailės, dabar tampa akivaizdu, kad visi dvejojantieji, keičiantieji savo nuomones senjorai yra „rankiojami“ ir kvietinėjami po kelis kartus. Kai kurie prisigalvoja įvairių priežasčių, kodėl būtent dabar negali ateiti – tai turi kokių darbų, tai kitokių užsiėmimų, tad nori skiepus atidėti.

Pašnekovė įsitikinusi, kad jau artimiausiu laiku galima būtų pereiti prie masinės vakcinacijos: juk yra daugybė jaunesnių žmonių, kurie laukia skiepų. Tačiau savivaldybės savivaliauti negali ir privalo laikytis Vyriausybės rekomendacijų, kuri yra sudariusi griežtą prioritetų sąrašą ir aiškina, kad kol nepaskiepytos prioritetinės grupės, masinės vakcinacijos pradėti negalima.

Šią savaitę savivaldybė ėmėsi iniciatyvos skiepyti prekybos srityje dirbančius ukmergiškius be išankstinės registracijos. Tikimasi, kad ši akcija pasiteisins.

Tačiau situacija, kuri priklauso nuo Vyriausybės sprendimų, gali bet kurią dieną keistis, tad tiksliai pasakyti, kada prasidės masinė vakcinacija, negalima.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų