Spausdinti šį puslapį

Skelbiant apie gyvūno pardavimą – nauja tvarka

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad nuo gegužės 1 d. įsigalios Mažmeninės prekybos taisyklių pakeitimai.

Gyvūnų veisėjai, prekiautojai gyvūnais, gyvūnų globėjai, kurie ketina skelbti informaciją apie siūlomus parduoti gyvūnus, skelbimuose turi nurodyti šią informaciją:

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus nustatyta tvarka suteiktą veterinarinio patvirtinimo ar registracijos numerį;

Žemės ūkio ministro nustatyta tvarka paženklinto ir Ūkinių gyvūnų registre registruoto ūkinio gyvūno bandos ir individualų numerį;

paženklinto ir Gyvūnų augintinių registre registruoto gyvūno augintinio (šuns, katės, šeško) mikroschemos numerį;

gyvūno atvedimo datą (jeigu žinoma) arba amžių;

gyvūno kilmės (gyvūno atvedimo vietos) šalį.

Ši informacija yra reikalinga pirkėjams, norintiems įsigyti gyvūną augintinį ar ūkinį gyvūną.

Už pirkėjų klaidinimą ar reikiamos informacijos apie siūlomą parduoti gyvūną nesuteikimą numatyta administracinė atsakomybė.

VMVT žada vykdyti skelbimų apie siūlomus parduoti gyvūnus stebėseną, prireikus atliks ir slapto pirkėjo procedūrą, patikrą vietoje. Gali kreiptis ir į redakcijas dėl nekorektiško skelbimo panaikinimo.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)