Spausdinti šį puslapį

Kodėl Lietuvoje tokie populiarūs Volkswagen markės automobiliai?

Tautos automobilis – būtent taip verčiasi Volkswagen pavadinimas į lietuvių kalbą. Ir iš tiesų, turbūt tik vienas kitas gamintojas gali pasiūlyti praktiškesnius, patikimesnius ir universalesnius automobilius. Kaip vienas didžiausių gamintojų pasaulyje Volkswagen turi milžinišką pasisekimą įvairiose rinkose, tačiau Lietuva yra vienas iš lojaliausių VW bastionų, kur net 2 iš 4-ių populiariausių keliais riedančių automobilių yra būtent šios markės atstovai. Net tuomet, kai rinkoje yra gausybė alternatyvų, vartotojai išlieka ištikimi būtent šiam prekės ženklui. Pasižiūrėkime, kokios priežastys lemia VW populiarumą.

Neužmušami automobiliai

Vienas dalykas, kuo eilinius Lietuvos vartotojus žavi senesni VW automobiliai – jų patikimumas ir ilgaamžiškumas. Keliuose rieda tikrai ne vienas egzempliorius, kuris sukorė jau pusę milijono ar daugiau kilometrų ir visai neprarado pagrindinių savo charakteristikų bei nereikalavo didelių investicijų. Maždaug 15-20 metų senumo Volkswagen Golf, Caddy, Passat, Transporter, Touran, Sharan ir kitų modelių automobiliai puikiai tarnauja savininkams ir leidžia sėkmingai važinėti į darbą arba leistis į tolimesnę kelionę.

Pigios dalys

Dar vienas Volkswagen privalumas, be abejonės yra pigios VW dalys. Nors modeliams Arteon ar Touareg bei naujausiems Passat ir Golf jau komplektuojami brangesni komponentai, tačiau visumoje, imant visą modelių gamą, detalės tikrai pasižymi gera kaina. Servise vykstančios apžiūros metu ir nustačius gedimą, ko gero nebus brangu jį suremontuoti ir pakeisti sudėvėtą ar pažeistą dalį nauja.

Tiesa, reikėtų pripažinti ir nevengti to fakto, kad gausesnės komplektacijos VAG (Volkswagen – Audi grupė) koncerno automobiliai kai kada tampa ilgapirščių taikiniu. Jeigu jūsų automobilyje yra didesnė navigacija, komfortiškesnės komplektacijos vairas arba adaptyvūs LED žibintai, jį reikėtų saugoti papildomai!

Bene geriausias kainos ir kokybės santykis

Jeigu lyginsime tai, kokį galima gauti komfortą, važiavimo dinamiką, eksploatacijos patogumą, ergonomiškumą ir ilgaamžiškumą, tai būtų sunku rasti automobilius, kurie bendrame kontekste pranoktų Volkswagen. Pavieniams variantams atsvara tikrai gali būti (nes kiekviename segmente turime labai skirtingų klientų ir automobilių), tačiau bendras vaizdas toks, kad VW dominuoja siūlydamas kainos ir kokybės santykį.

Gera dyzelinių variklių reputacija

Lietuvoje ženkliai didesnė automobilių dalis yra su dyzeliniais varikliais. Senesni SDI, o vėliau TDI varikliai tarp lietuvių yra itin pamėgti, nes gali susukti ir mūsų jau minėtus pusę milijono kilometrų bei nereikalauti papildomų investicijų. Dažniausiai vartotojų pagyrų sulaukia legendiniai 1,6 ir 1,9 litro senesnio amžiaus dyzeliniai agregatai bei 1,6 ir 2,0 litro darbinio tūrio naujieji TDI varikliai.

Benzininių variklių reputacija kiek įvairesnė. Negalima sakyti, kad jie nepatikimi, tačiau jiems tikrai reikės daugiau priežiūros ir investicijų.

Puikios inovacijos

Per maždaug 20 metų Volkswagen labai pakeitė savo prekės ženklo koncepciją ir filosofiją. Iš nuobodaus ir kasdieniško automobilio jis tapo šiuolaikišku ir moderniu. Galima sakyti, kad pagal skirstymą į klases, per šį laikotarpį Volkswagen Passat palypėjo aukštyn. Dabar galima įsigyti ne tik darbinius arkliukus, tačiau ir komfortiškus, ilgoms kelionėms arba labai ilgiems atstumams puikiai pritaikytus Passat, Arteon, Tiguan, Touareg. Na, o ką jau kalbėti apie Golf R ar GTI – galingus ir visada lyderiaujančius hečbekus, kurie savo teikiamu vairavimo malonumu palieka konkurentus labai toli užnugaryje. Dabartiniame kontekste Volkswagen tikrai yra vienas iš lyderių su daugybe inovacijų!


Automobilių supirkimas Klaipedoje

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)