Ką daryti kad nesmirdėtų batai?

Ar turite smirdinčius vaikščiojimo batus ? Pėdų ir batų kvapas atsiranda dėl bakterijų ir grybelių, kurie mielai auga ten, kur šilta ir drėgna. Jūsų prakaituojantys batai yra kaip tik ta vieta, kurią jos mėgsta. Štai keletas taktikų, kaip išlaikyti batus ir sandalus be kvapo.

Plaukite batus ir vidpadžius

Plaudami ir džiovindami batus ir vidpadžius galite išlaikyti jų gaivumą. Tačiau skalbimo priemonės ir karštis gali suardyti juose esančias medžiagas. Klijai ir klijai gali pasiduoti ir jums gali tekti greičiau pakeisti batus. Batus geriausia plauti rankomis su vėsiu vandeniu. Į skalbimo tirpalą galite įpilti šiek tiek dezinfekavimo priemonės, pavyzdžiui, Lysol arba "Pine Sol".

Svetainė batukaitau.lt pataria jei naudojate skalbimo mašiną, nuimkite batų raištelius ir naudokite rankinio skalbimo arba švelnaus skalbimo režimą. Geriausia juos džiovinti oru, nes bet koks karštis drabužių džiovyklėje batams kenkia.

Dėvėkite prakaitą sugeriančias kojines, kad kojos ir batai būtų sausesni

Dėvėdami ne medvilnines, o iš techninės prakaitą sugeriančios medžiagos, pavyzdžiui, "Cool-Max", pasiūtas kojines, galėsite išlaikyti kojas ir batus sausesnius. Šie pluoštai nuvalo prakaitą nuo pėdų, kad jis galėtų išgaruoti. Medvilnė sulaiko daugiau prakaito, todėl batų paviršiuje susidaro pelkėtas bakterijų inkubatorius.

Džiovinkite batus tarp dėvėjimų

Nelaikykite batų sporto krepšyje, kur jie ilgiau išliks drėgni ir taps laiminga buveine smirdantiems mikrobams. Tarp dėvėjimų duokite jiems daug oro. Išimkite vidpadžius ir įdėkite į batus sausų popierinių rankšluosčių, kad greičiau išdžiūtų. Kitas pasirinkimas -, pėdos formos įdėklas su kedro drožlėmis. Įdėkite jų į batus, kad jie greitai išdžiūtų juos apsiavus. Jie tinka tiek suknelėms, tiek sportiniams bateliams.

Pado kojinės slopina smirdinčius mikrobus

 

Vien tik nuvesti prakaitą gali nepakakti, ypač jei avite mažiau kvėpuojančius batus. Bakterijų ir grybelių dauginimąsi galite slopinti naudodami kojines, pasiūtas iš metalo pluošto, pavyzdžiui, sidabro arba vario. Jų galima įsigyti iš įvairių sportinių kojinių firmų.

Vaistinė pėdų pudra

Pėdų pudros sudėtyje yra talko, kuris sugeria drėgmę, ir dažnai turi kvapiųjų ir dezodoruojamųjų savybių, kad užmaskuotų kvapą. Medikamentinės pėdų pudros pabarstymas į batus prieš ir po jų dėvėjimo gali padėti išlaikyti batus sausus ir slopinti grybelio augimą.

Batų ir sandalų dezinfekavimo priemonė

Tai tikra problema, kai kyla problemų dėl sandalų, kuriuose avite kojas, nemalonaus kvapo. Jūs nedėvite kojinių, o gydomoji pudra būtų matoma. Viena iš išeičių batų purškiklis - jame naudojamas benzalkonio chloridas - dezinfekavimo priemonė, randama daugelyje buitinių produktų.

Padų kojinės arba plaunami vidpadžiai

Jei pastebėjote, kad kojų kvapas atsiranda avint batus be kojinių, galite išbandyti plaunamus vidpadžius Jos turi medvilninio frotinio audinio viršų ir latekso gumos padą. Pakeiskite batų vidpadžius arba dėkite juos ant jų. Jie pakankamai gerai sukimba, kad liktų vietoje, ir užtikrina drėgmės sugėrimą bei amortizaciją. Kad išliktų šviežios, skalbkite jas kas tris-šešis naudojimo kartus.

Kojų antiperspirantas

Šią taktiką naudoja maratono ėjėjai, kad išvengtų pūslių.2 Daugiausia drėgmės į jūsų batus patenka iš pėdų prakaito. Jei užkertate kelią pėdų prakaitui, išlaikote batus sausus ir nesudarysite drėgnos vietos bakterijoms ir grybeliui augti. Tai reikėtų daryti atsargiai, kad nesukeltumėte blogos reakcijos į purškalą. Išbandykite jį ant vieno kojos piršto arba nedidelio plotelio ant vienos pėdos, kad pamatytumėte, ar po dienos neatsiras paraudimas arba bėrimas.

Kojų dezodorantas

Naudodami dezodorantą ant pėdų, neišlaikysite jų sausų, tačiau jis slopins nemalonų kvapą sukeliančias bakterijas ir grybelius. Kaip ir su antiperspirantu, tai darykite atsargiai, kad pamatytumėte, ar nesukelia kokios nors blogos reakcijos.

Laikykite batus vėsioje, sausoje vietoje

Šaltis taip pat slopins bakterijų ir grybelių augimą. Jei batus laikysite vėsioje, sausoje patalpoje, kurioje yra daug oro srautų, tai padės sustabdyti augimą. Arba galite imtis drastiškos taktikos ir batus užšaldyti. Tačiau tai gali suardyti klijus ir klijus ir sutrumpinti batų tarnavimo laiką.


Gali būti aktualūs nauji, kokybiškai batai vaikams

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų