Vieningas startas registracijai

Visoje šalyje startavo vieninga registracija vakcinacijai, kviečiami skiepytis 45+ amžiaus grupės gyventojai. Kartu gali registruotis ir visi vyresnių amžiaus grupių gyventojai, taip pat gyventojai, sergantys lėtinėmis ligomis.

Šioje nacionalinėje sistemoje bus matomi visi registracijos „takeliai“, žmonės galės patogiai registruotis, pasirinkdami jiems patogiausią vakcinacijos vietą ir laiką.

  • Elektroninė registracija vakcinai nuo COVID-19 ligos į visus šalies vakcinacijos centrus vykdoma per vieningą platformą https://vakcina.myhybridlab.com.
  • Registruotis vakcinai gyventojai gali elektroniniu būdu, spustelėję savivaldybių svetainėse ir www.koronastop.lt būsiančias nuorodas.
  • Registruotis galima telefonu Karštąja linija 1808. Gyventojams paskambinus, bus atsakyta į klausimus apie vakcinavimo procesą, padėta užsiregistruoti vakcinai, jei negalės patys užsiregistruoti elektroniniu būdu. Vis dėlto, kur kas greitesnis kelias užsiregistruoti pačiam asmeniui internetu. Be to, gyventojai gali ne tik patys užsiregistruoti, bet ir užregistruoti kitus asmenis.
  • Pagrindinis informacinis kanalas – koronastop.lt.

Paskirtą vakcinacijos vietą ir laiką (persigalvojus, susirgus, atsidūrus saviizoliacijoje ir pan.) atšaukti galima interneto puslapyje www.koronastop.lt, paskambinus Karštąja linija 1808 arba į Ukmergės vakcinavimo centrą (tel. 8 665 45132, darbo dienomis nuo 9 iki 16 val.).

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad gegužės 10 d. prasidėjus etapinei visuomenės vakcinacijai, kiekvieną savaitę skiepijimas atveriamas naujai amžiaus grupei.

Nuo gegužės 31 d. registruotis vakcinacijai galės kiekvienas šalies gyventojas nuo 16-os metų, kaip ir buvo numatyta sudarytame gyventojų vakcinacijos plane. Planas gali keistis tuo atveju, jei vakcinų gamintojai pakeistų vakcinų pristatymo grafikus.

Asmenims nuo 16-os metų gali būti skiriama tik viena iš keturių Lietuvoje vartojamų vakcinų – „Comirnaty“ (gamintojas „BioNTech ir Pfizer“). O žmonėms nuo 18-os metų gali būti pasiūlyta „Comirnaty“ (gamintojas „BioNTech ir Pfizer“), „Vaxzevria“ (gamintojas „AstraZeneca“), „Moderna“ (gamintojas „Moderna“) ir „Janssen“ (gamintojas „Janssen Pharmaceutica NV“) vakcinos.

„Janssen“ vakcina asmuo paskiepijamas tik viena injekcija. Kitos vakcinos yra skiepijamos dviem dozėmis, tarp pirmos ir antros darant tokias pertraukas: „Comirnaty“ vakcinoms – 21 dienos; „Moderna“ – 28 dienų; „Vaxzevria“ rekomenduojama 12 savaičių.

Klinikinių tyrimų apžvalga rodo, kad, skiepijant „Vaxzevria“ vakcina, daugiau antikūnų ir tvirtesnis imunitetas susiformuoja antrą vakcinos dozę suleidžiant po 9–12 savaičių. Dėl to rekomenduojama taikyti maksimalią 12 savaičių pertrauką.

Skiepijimo centrai, atsižvelgdami į individualias aplinkybes, pavyzdžiui, jeigu ilgesnė pertrauka neigiamai atsiliepia gyventojo vykdomai veiklai, antrą vakcinos dozę gali skirti anksčiau, gamintojo rekomenduojamu 4–12 savaičių intervalu. Gyventojai raginami objektyviai įvertinti poreikį trumpinti laiką tarp pirmos ir antros dozės ir rinktis jų sveikatai naudingiausią sprendimą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # artamosjoync 2021-05-21 15:28
artyajoync
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų