Kaip įsirengti kino teatrą namuose?

Jei save laikote tikru kinomanu, tikėtina, kad karts nuo karto pasvajojate apie kino teatro įrengimą namuose. Šiandien tokia svajonė yra gana nesunkiai išpildoma – tereikia pasirūpinti tinkamu projektoriumi, ir... filmų kolekcija. Jei manote, kad dabar yra pats tinkamiausias laikas namų kino teatro įrengimui, pasirinkite tinkamiausią projektorių ir mėgaukitės dar malonesniu laisvalaikiu.

Kokį ekrano dydį pasirinkti?

Nors kartais pasiduodama didybės manijai ir nusprendžiama įsigyti tokį įrenginį, kuris galėtų sukurti kiek įmanoma didesnio dydžio projekciją, tačiau tai, žinoma, ne visada yra būtina. Renkantis projektorių reikėtų įvertinti, kokiu atstumu dažniausiai žiūrėsite filmus: jei patalpa yra ganėtinai nedidelė, natūralu, kad nebus reikalingas itin didelis namų kino teatro ekranas.

Ryškumas ir kontrastas

Filmų peržiūros metu visuomet yra tikimasi pakankamai ryškaus vaizdo, todėl renkantis projektorių vertėtų atsižvelgti į ryškumą ir kontrastą. Projektorių kontrastas gali svyruoti nuo 2000:1 iki 100 000:1, o ryškumas – nuo 300 iki 5000 liumenų (kuo šis skaičius yra didesnis, tuo ryškesnis yra ekrane projektuojamas vaizdas). Projektoriaus sukuriamo ryškumo poreikis visuomet priklauso nuo konkrečios patalpos – kuo ji didesnė ir šviesesnė, tuo ryškesnis turi būti vaizdas.

DLP, LCD, LED ar lazerinis projektorius?

Prekyboje galite rasti šių trijų tipų projektorių, todėl naudinga išsiaiškinti, kokiomis savybėmis pasižymi kiekvienas šių pasirinkimų:

  • DLP technologijos dažniausiai naudojama nedideliuose projektoriuose. Toks pasirinkimas labiausiai pasiteisina tada, jei naudojant projektorių stebimos sporto varžybos ar žiūrimi veiksmo filmai;
  • LCD technologija leidžia išgauti ryškesnį ir detalesnį vaizdą, be to, ji yra taupesnė už DLP technologijos projektorius. Taip pat svarbu paminėti, kad LCD technologijos projektoriai veikia gerokai tyliau;
  • LED projektorius yra laikomas pačiu taupiausiu. Šio tipo projektoriai kur kas mažiau kaista, tačiau jų atvaizduojamas vaizdas dažniausiai yra blankesnis nei DLP ar LCD technologijų įrenginiai;
  • Lazerinis projektoriai tausoja energiją, veikia labai tyliai ir gali sukurti itin didelių matmenų projekciją. Taip pat šio tipo projektoriai ypatingai vertinami dėl vaizdo ryškumo ir detalumo.

Papildomos funkcijos: ar jos būtinos?

Šiuolaikiniai projektoriai gali turėti ir įvairių papildomų funkcijų, todėl naudinga pasvarstyti, ar jos tikrai bus reikalingos. Pavyzdžiui, namų kino teatrui gana populiaru rinktis 3D funkciją turinčius projektorius, tačiau svarbu įvertinti ir tai, kad tokiam projektoriui reikės specialaus turinio.

Kiek pinigų esate pasiryžę investuoti?

Jei jau nusprendėte įsigyti projektorių, tikėtina, kad esate numatę, kokią pinigų sumą skirsite tokios įrangos įsigijimui. Jei projektorių nuspręsite rinktis internetu, tokiu atveju galėsite pasirinkti prekių rikiavimą pagal kainą, ir tuomet atrasti tinkamiausius pasirinkimus galėsite gerokai greičiau.

Jei baiminatės, kad mėgavimasis filmu ar TV programa gali tapti tikru kaimynų siaubu, galite pasvarstyti ir apie ausinių įsigijimą. Ausinės leis mėgautis pakankamai dideliu kokybišku garsu, tačiau aplinkiniams tai tikrai nekels jokių nepatogumų (rinkdamiesi ausines įvertinkite, ar jungiantis prie televizoriaus ar kompiuterio nereikės papildomai įsigyti adapterį). Jei nesate užtikrinti, kokios ausinės galėtų būti geriausiu pasirinkimu, pasitarkite su parduotuvės konsultantais, kurie tikrai duos naudingų patarimų ir padės paprasčiau priimti sprendimą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų