Jeigu mokame vaikščioti, turime išmokti ir kurti

Kūrybišku mes vadiname asmenį, gebantį sklandžiai išreikšti mintis, nestokojantį originalumo, drąsų ir atvirą idėjoms. Tokių žmonių šiandieninėje visuomenėje trūksta.

Kūrybiškumas – viena svarbiausių dabarties ir ateities kompetencijų visose veiklos srityse ir tai nėra dovana, kurią gauname gimstant. Šį, kaip ir kitus gebėjimus, būtina nuolat ugdyti ir lavinti. Juk jeigu turime išmokti vaikščioti, turime išmokti ir kurti.

Kūrybiškumo reikia ne vien menininkams, bet ir vadybininkams, renginių organizatoriams, verslininkams, jau nekalbant apie išradėjus, projektuotojus, mokslininkus. Įmonėms itin svarbu kurti tokią organizacinę kultūrą, kuri leistų kuo lengviau prisitaikyti prie naujų verslo sąlygų. Viena iš svarbių organizacinės kultūros sudedamųjų dalių yra darbuotojų kūrybiškumo skatinimas. Tai skatina naujų produktų ar paslaugų atradimą arba senųjų tobulinimą.

Šeimose tėvų svarbiausia užduotis – neslopinti kūrybiškumo, kuris dažniausiai vaikystėje veržiasi per kraštus. Didžiausi priešai – šalia esančio žmogaus kritika, įvertinimai, griežtos ir nepalaužiamos instrukcijos, akivaizdžios konkurencijos tarp vaikų kūrimas, baimės ir nerimo kupina atmosfera.

Lietuvoje yra keletas menų gimnazijų, kurios ugdo profesionalius menininkus. Tačiau meninės pakraipos veiklomis su vaikais daugiau užsiima būreliai ir užklasinių veiklų mokyklėlės. Kartais abejojame, ar verta vaiką leisti į meno būrelį, ar įgyti įgūdžiai ateityje padės jam gauti geresnį darbą ir būti laimingesniu žmogumi. Tačiau kūrybiškumo skatinimas jau dabar yra viena iš svarbiausių savybių darbo rinkoje, kurią ypatingai ugdo šiuolaikiniai užsienio universitetai bei mokyklos.

Visi, kas yra prisilietę prie menų – tapymo, muzikavimo, šokio, poezijos – sutiks, kad kūryboje svarbu ne tik gerai sugroti muzikos kūrinį ar nupiešti išskirtinį paveikslą, tačiau žymiai svarbiau pats tapymo ar muzikavimo procesas. Būtent jo metu žmogus labiau atsipalaiduoja, nes kurį laiką būna visiškai įsitraukęs į veiklą ir gali užmiršti visas problemas ir tiesiog ilsėtis. O tai teikia didelį malonumą, mažina stresą, atkuria vidinę harmoniją. Kūrybiniame procese pasineriame į savo vidinį pasaulį, nusiimame visas kaukes ir galime atrasti sprendimus į ilgai varginusius klausimus.

Nenuvertinkime savo vaikų noro rinktis užklasines menines veiklas, bet ir patys prisidėkime prie jų. Pieškime, dainuokime, šokime kartu su savo vaikais. Nuo mažens puoselėjamas kūrybiškumas per įvairius būrelius, užklasines veiklas ateityje galbūt nepavers vaiko žymiu menininku, bet labai gali padėti jam karjeroje bei darbe.

Ukmergės meno mokykla siūlo prisijungti vaikus prie kūrybiškos bendruomenės. Čia galima mokytis fortepijono, styginių, pučiamųjų instrumentų, akordeono, dainavimo, šokio bei dailės meno. Šioje bendruomenėje ugdome aukšto emocinio intelekto žmogų, gebantį imtis iniciatyvos, dirbti kūrybingai ir bendradarbiaujant, trokštantį toliau mokytis ir tobulėti.

Dokumentai stojamiesiems priimami iki gegužės 31 d.

Parengė Ukmergės meno mokyklos smuiko mokytoja Ieva Puodžiukė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų