Atsigavimas po ausų korekcijos: kaip elgtis?

Kalbant apie ausų korekciją, visų pirma derėtų prisiminti, kad kiekviena situacija yra unikali. Todėl svarbu laikytis konkrečių plastikos chirurgo nurodymų. Prieš procedūrą specialistas atidžiai ištiria paciento ausis ir paaiškina kiekvieną operacijos žingsnį. Jeigu planuojate atlikti ausų korekciją, verta geriau susipažinti, kaip po jos elgtis.

1. Venkite liesti ir trinti ausis

Dauguma kosmetinių ausų chirurgijos procedūrų atliekamos taikant vietinę nejautrą. Tai reiškia, kad po to nejaučiamas pykinimas ir galima normaliai funkcionuoti. Tačiau pirmąsias porą savaičių reikėtų būti atsargiems bei sąmoningiems ir netyčia nepradėti liesti ar trinti ausų, kad būtų išvengta bet kokios žalos. Taip pat svarbu nedaryti staigių judesių, nes po operacijos ausys būna nutirpusios, todėl sunkiau jausti traumą. Tam, kad jos būtų nespaudžiamos, rekomenduojama miegoti ant nugaros.

2. Laikykite galvą pakeltą

Siekiant palaikyti tinkamą kraujotaką, pirmąsias kelias savaites po procedūros galvą reikėtų laikyti kuo labiau pakeltą. Nors nedidelis patinimas kelias dienas po procedūros yra visiškai normalu, laikant galvą tokioje pozicijoje, sumažinama didelio uždegimo ir paraudimo rizika. Ilsintis po galva rekomenduojama pasidėti aukštą pagalvę arba keletą jų.

3. Nerūkykite

Rūkymas ir buvimas šalia kitų, kurie rūko, gali turėti neigiamos įtakos atsigavimui po operacijos. Tai apima prastą gijimą, netaisyklingų randų formavimąsi ir uždelstą sveikimą. Todėl mažiausiai dvi savaites po ausų korekcijos reikėtų vengti rūkyti ir būti šalia tų, kurie tai daro.

4. Nešiokite specialią juostą

Iš karto po operacijos ausys yra uždengiamos stambiu tvarsčiu. Praėjus 1–7 dienoms jis pakeičiamas lengvesniu tvarsčiu ir plačia juosta. Pastaroji apsaugo ausis ir palaiko jas vietoje, jeigu netyčia būtų į ką nors atsitrenkiama ar prie ko nors prisispaudžiama.

Daugumai pacientų pirmąją ar dvi savaites po procedūros dieną ir naktį reikia nešioti galvos juostą, o po to dar mėnesį tik naktimis. Pirmąsias savaites patartina dėvėti atsegamus marškinėlius, kad nereikėtų jaudintis dėl apsirengimo.

5. Venkite ilgalaikio saulės poveikio

Kelias savaites po operacijos ausys paprastai būna nutirpusios. Todėl žmogus gali nejausti žalos, kurią gali sukelti ekstremali temperatūra. Jei naudojate ledo kompresus, tai darykite su pertraukomis, kad išvengtumėte nušalimų. Taip pat nepatariama naudoti plaukų džiovintuvo, siekiant išvengti nudegimų.

Randams pilnai susiformuoti prireikia maždaug metų. Todėl, siekiant išvengti hiperpigmentacijos, iki tol reikėtų vengti ausų srities deginimo saulėje.

Manote, kad jums reikalinga ausų korekcija? Daugiau apie šią procedūrą galite sužinoti čia: https://www.svplastic.com/paslaugos/plastine-ir-estetine-chirurgija/veido-operacijos/ausu-operacijos. Tikri savo srities profesionalai gali padėti pasiekti jūsų taip trokštamą išvaizdą. Taigi, jeigu jau seniai svarstote tokią galimybę, pasiryžkite plastinei operacijai. Ji gali padėti pašalinti jaučiamą diskomfortą ir įgyti didesnį pasitikėjimą savimi – juk tai ypač svarbu tikriausiai kiekvienam iš mūsų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų