Kas lemia nuotekų valymo įrenginio efektyvumą?

Buitinių nuotekų valymo įrenginys – investicija, kuriai pasiryžta vis daugiau žmonių, neturinčių galimybės naudotis centralizuota kanalizacijos sistema. Toks pasirinkimas turi ne vieną privalumą. Be to, kad padeda išlaikyti aplinką švarią, nuotekų valymo įrenginys yra lengvai prižiūrimas ir pasižymi dideliu efektyvumu. Pastarasis priklauso nuo keleto dalykų, kuriuos dabar plačiau ir aptarsime.

1. Įrenginio tipas ir modelis

Pirmasis dalykas, nuo kurio priklauso tokio gaminio efektyvumas, yra jo tipas ir modelis. Šiuo metu populiariausi yra naujos kartos biologiniai nuotekų valymo įrenginiai, kuriuose valymo procesas vyksta veikiant aerobiniams mikroorganizmams ir naudojant suslėgtą orą. Jie itin gerai pašalina nuotekose esančius teršalus ir ypač – azotą bei fosforą.

Kalbant apie gaminio modelį, populiariausi yra individualiems 4–6 žmonių poreikiams skirti buitinių nuotekų valymo įrenginiai. Juos jungiant pavieniui aptarnaujamų asmenų skaičius gali būti nuo 4 iki 25, o jungiant į sistemas – ir daugiau.

2. Kaina

Nuotekų valymo įrenginių kainos gali skirtis, priklausomai nuo tam tikrų aspektų, pavyzdžiui, jų tipo, galingumo, gamintojo ir panašiai. Todėl prieš priimant galutinį sprendimą, patariama juos atidžiai įvertinti. Kai kurie gamintojai elgiasi nesąžiningai ir siekdami sutaupyti silpnesnius nuotekų valymo įrenginius pardavinėja kaip galingesnius.

Paprastai tai paaiškėja tik po kurio laiko, juos jau sumontavus ir pradėjus naudoti. Silpnesni įrenginiai gali būti ne tokie efektyvūs ir neatitikti kai kurių vartotojų poreikių. Todėl, jei norite sutaupyti, tačiau jums reikalingas pakankamai galingas gaminys, nepamirškite atidžiai įvertinti ne tik jo kainos, bet ir kitų anksčiau minėtų aspektų.

3. Gamintojas

Dar vienas aspektas, nuo kurio gali priklausyti įrenginio efektyvumas, yra jo gamintojas. Šiais laikais rinkoje jų galima rasti ne vieną. Todėl išsirinkti išties patikimą kartais būna pakankamai sudėtinga. Verta pastebėti, kad kai kurie tik pardavinėja valymo įrenginius, tačiau patys jų negamina. Visgi gamintojai dažnai yra verti didesnio pasitikėjimo, nes dažniausiai jie stengiasi užtikrinti kuo aukštesnę savo produkcijos kokybę.

4. Sertifikatai

Be abejonės, labai svarbu, kad perkamas buitinių nuotekų valymo įrenginys būtų sertifikuotas. Tai vienas iš jo efektyvumo garantų. Sertifikatai taip pat įrodo, kad gaminys atitinka visus jam keliamus reikalavimus, yra tvirtas ir ilgaamžis. Todėl ieškant išties patikimo varianto – šio kriterijaus tikrai nevertėtų praleisti.

Nuotekų valymo įrenginio efektyvumą lemia pakankamai daug aspektų. Atkreipus dėmesį į kiekvieną iš jų, galima įsigyti asmeninius poreikius pilnai atitinkantį gaminį. Galbūt jau kurį laiką tokio ieškote? Ilgametę patirtį turintis gamintojas gali pasiūlyti tai, ko reikia būtent jums!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų