Kokybiškos atostogos namuose – misija įmanoma

Šįmet vietoje įprasto pabėgimo į šiltus kraštus atostogausite namuose? Pastebima, kad toks atostogų būdas vis dar apipintas klaidingais mitais. Neva savose patalpose neįmanoma visavertiškai atsipalaiduoti ar pajusti to ypatingo laisvės, nuotykio polėkio. Toliau – ne tik paneigiamas šis gajus nusistatymas, bet ir pasidalinama išskirtinę poilsio rezidenciją padėsiančiomis sukurti detalėmis.

Atostogų nuotaika, arba savęs lepinimas ir malonios smulkmenos

Įprastai, išvykę pailsėti svetur, nevengiame savęs palepinti maloniomis smulkmenomis, skaniu maistu ar nedidelėmis dovanomis. Kodėl tai vis dar pamirštama liekant savame ramybės uoste? Vienas paprasčiausių meilės sau gestų – mėgstamų gėlių puokštės įsigijimas. Juk įvairiausios gėlės Kaune, Klaipėdoje, Vilniuje ar bet kur Lietuvoje pristatomos tiesiai į namus, be jokio papildomo vargo. Taip pat verta bent savaitei atsisakyti pabodusio meniu, leistis į maisto keliones. Gera idėja – kiekvieną vakarą išbandomi skirtingų pasaulio virtuvių patiekalai, degustuojami gėrimai.

Kitokia rutina

Pastebima, jog viena didžiausių klaidų, kurią daro likusieji poilsiauti namuose – įprastos rutinos palaikymas. Tam tikrą laiką reikėtų atidėti nesvarbias namų ruošos veiklas, kiekvieno namų kampo gražinimą ir skirti laiko tiesiog sau. Kokybiško poilsio guru skatina dėmesį sutelkti į mylimas veiklas, kurioms vis pritrūksta laiko. Taip pat, pravartu susikurti atpalaiduojančius ritualus. Pavyzdžiui, lėtus pusryčius su knyga terasoje, vakarines jogos treniruotes pajūryje, rytines kokybiškų, šviežių skanėstų paieškas vietiniame turguje.

Aiškus planas ir tikslai

Mėgstate aktyvų poilsį, turiningai praleistą laiką? Namai sukuria malonų prieglobstį, bet tikrai neįkalina tarp keturių sienų. Ne be reikalo savo laisvą savaitę ar mėnesį svetur planuojame atsakingai, ieškome įdomių lankytinų objektų, vietinių aukštinamų „perliukų”. Tikėtina, kad savame krašte dar tikrai yra vietų, kurios privers nustebti. Todėl naudinga planuoti iš anksto, susikurti nuotykių jausmą sužadinantį apylinkių maršrutą, numatyti bent vieną ilgesnį žygį, iškylą. Prasmės laisvalaikiui suteiks naujų dalykų mokymasis, pažinimas, išsikelti malonūs tikslai.

Ekrano laiko ribojimas

Ko gero, ne kartą teko girdėti apie ribojamą ekranų laiką, tačiau kaip dažnai tai teko pritaikyti praktiškai? Moksliškai įrodyta, kad be perstojo tikrinami socialiniai tinklai, betikslis televizijos žiūrėjimas ir kiti panašūs veiksniai ne tik „suvalgo” brangų laiką, bet ir kelia stresą, nerimą. Atostogų metu naudinga sąmoningai planuoti valandas, praleistas prie ekranų. Kaip? Pasinaudokite išmaniųjų įrenginių laiko limito funkcijomis bei susidarykite aiškų filmų, įdomių laidų sąrašą.

Atradimai ir naujos veiklos

Kalbant apie betikslį naršymą išmaniuosiuose įrenginiuose, su tuo kovoti padės ir prasmės poilsio rutinai suteiks naujovių, atradimų jausmas. „Alkis” pasimėgauti visais susikurto nuotykio teikiamais malonumais, neišbandytomis galimybėmis yra labai galingas. Būtent dėl šios priežasties išties pravartu pradėti kažką jaudinančio – buriuoti, skrosti bangas banglente, irklentėmis, leistis į istoriniais keliais vedančius žygius, važiuoti kartingais, išbandyti kovos menų treniruotes. Tai gali būti bet kas, kas paskatina pamiršti viską aplink ir sutelkti dėmesį tik į šią akimirką.

Galbūt laikas pamiršti stereotipus bei mados tendencijas ir susikoncentruoti į savųjų tradicijų kūrimą? Galiausiai, juk atostogos nėra vieta ar oro temperatūra, tai mus užplūstantis unikalus jausmas. Tad išskirtines atostogas galime susikurti bet kur, tereikia šiek tiek kūrybiškumo bei noro nustebinti save!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų