Nedideli sodo nameliai: ką svarbu žinoti prieš įsirengiant?

Maži sodo nameliai, dar kitaip vadinami sandėliukais, gali tapti puikia išeitimi norint susidėti ne visą sezoną naudojamus lauko baldus, įrankius, žoliapjovę ar tiesiog šiek tiek atlaisvinti savo garažą, todėl yra statomi tiek šalia vasarnamių, tiek šalia nuolatiniam gyvenimui skirtų namų. Tiesa, vertėtų žinoti, jog šie, nedideli sodo nameliai oficialiai jau laikomi statiniu, todėl prieš pradėdami jų statybas nepamirškite įvertinti keleto svarbių dalykų.

Ar sodo nameliai gali būti statomi tik su leidimu?

Ilgus metus medinių namelių statyboje besispecializuojantys įmonės Meistro Namai specialistai pasakoja, jog tai, ar nedideli sodo nameliai privalo būti statomi su leidimu, dažniausiai lemia jų dydis. Jų teigimu, leidimas bet kokiam statiniui bus reikalingas tuo atveju, jeigu statomo namelio plotas viršys 80 m2 arba statinys bus aukštesnis nei 8,5 m. Tokiu atveju jam galios visi gyvenamo namo statybai taikomi reikalavimai. Vis dėlto, sodo nameliai – sandėliukai, įprastai skirti laikyti pagalbiniams daiktams, dažniausiai statomi mažesni, todėl tokio leidimo jiems nereikia.

Svarbu atkreipti dėmesį, jog kartais net ir 80 m2 ploto nesiekiantys nameliai be leidimo negali būti statomi dėl sklypo vietos – leidimas būtinas tuo atveju, kai objektas statomas sklype, kuris patenka į saugomas teritorijas. Sodo nameliai, skirti pagalbinių daiktų laikymui, taip pat privalo išlaikyti reikiamą atstumą nuo kaimyninio sklypo. Norėdami tiksliai sužinoti visus, būsimam jūsų statiniui taikomus reikalavimus, pasikonsultuokite su medinių namelių gamintojais, pas kuriuos ketiname užsakinėti savo būsimą projektą. Tokias paslaugas teikia ir www.meistronamai.lt komanda.

Sandėliuko dydis ir dizainas

Pirmasis dalykas, kurį turite nuspręsti prieš pradėdami bet kokias statybas – koks namelis jums iš tiesų reikalingas? Sodo nameliai sklypuose įrengiami dėl įvairių priežasčių, todėl tam, kad jie visapusiškai atitiktų jūsų poreikius, www.meistronamai.lt komanda gali sukurti specialaus dydžio ir dizaino sandėliukus.

„Rinkdamiesi jau paruoštą namelio projektą ar projektuodami jį individualiai, nepamirškite papildomo dėmesio skirti medinio namelio išvaizdai. Juk ši erdvė – pagrindinio namo pratęsimas, todėl turi būti ne mažiau apgalvota“,– patirtimi dalijasi Meistro Namai.

Galbūt norėsite, kad nedidelis sodo namelis atspindėtų pagrindinio namo stilių bei tas pačias spalvas? O gal – suformuosite visiškai atskirą jo stilių? Kad ir ką nuspręstumėte, patikėkite šį dizainą specialistams, kurie pasiūlys geriausią, jūsų poreikius ir biudžetą atitinkantį sprendimą.

Pamatai

Pamatai yra vienas svarbiausių dalykų, reikalingų bet kurio tipo sodo nameliams. Įmonės Meistro Namai įrengti kokybiški, puikia šilumos ir drėgmės izoliacija pasižymintys namelių pamatai, užtikrins pastato tvirtumą bei ilgaamžiškumą.

Svarbu paminėti, jog sodo nameliai jokiu būdu negali būti statomi ant žolės ar purvo, nes tam tikru momentu keičiantis žemei pastatas susmuks ar suskils, jau nekalbant apie tai, jog neužtikrinus aukšto lygio pamatų izoliacijos sušlapusi mediena pradės pūti. Ypač maži sodo nameliai ne retai statomi ant betoninių plokščių, tačiau didesniems sandėliukams būtinai prireiks įvairioms oro sąlygoms pritaikyto pamato.

Tik apsvarsčius visus šiuos aspektus galima galvoti, kokios komunikacijos galėtų būti reikalingos jūsų pagalbiniam nameliui: ar reikėtų vandens, o gal elektros? Nors šie patogumai gali atrodyti nereikšmingi, kartais jie sodo namelį leidžia panaudoti gerokai platesniam veiklų ratui.

Jei turite klausimų, susijusių su sandėliukų statybą, arba norėtumėte nedidelį sodo namelį įsirengti savo sklype, rekomenduojame susisiekti su www.meistronamai.lt profesionalų komanda.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų